Smittestatus på Kanariøyene

638

Aktive tilfeller

164

Døde

Eldre kvinne druknet i Playa del Inglés – farlige badeforhold flere steder

av | 14.01.2020

SAKEN OPPDATERES

Tips oss:
Har du tips eller bilder om saken? Ta kontakt med oss på kontakt@canariavisen.no eller via Facebook.

Røde Kors reddet denne tirsdagen en eldre kvinne med symptomer på drukning ut av vannet i Playa del Inglés sør på Gran Canaria.

Det ble utført førstehjelp av redningsmannskaper, frem til ambulansepersonell kom på stedet. Disse fortsatte med avanserte gjenopplivingsforsøk i flere minutter – men dessverre stod ikke kvinnens liv til å redde.

Mannskaper fra Røde Kors skal ha oppdaget fem mennesker som var i nød i vannet. Fire av disse ble reddet opp og er i god behold, men den eldre kvinnen mistet altså livet.

Farlige badeforhold flere steder

I går var det rødt flagg på den samme stranden, som betyr at det var totalt badeforbud. Det blir nå frarådet å bade i området rundt bølgebryteren ved stranda i Playa del Inglés grunnet sterke strømmer.

Det blir også meldt om sterke strømmer på Las Canteras-stranda i Las Palmas, der Røde Kors i går ettermiddag reddet en mann ut av vannet like ved Churruca-torget. Denne mannen skal være i god behold.

Fire dødsfall så langt i år

Dette er det fjerde dødsfallet så langt i år på grunn av drukning på Kanariøyene, og det andre på Gran Canaria. Det første offeret ble registrert 1. januar i Mogán, da en 68 år gammel mann falt i havet.

Nødsentralen på Gran Canaria fikk inn meldingen om hendelsen kl 15:58 tirsdag ettermiddag, og to ambulanser ble sendt til stedet, i tillegg til det lokale og nasjonale politiet.

Ukjent nasjonalitet

Vi har tatt kontakt med nødsentralen på Kanariøyene for en uttalelse om kvinnens nasjonalitet, men det nasjonale politiet har ikke frigitt denne informasjonen på nåværende tidspunkt.

– Det Nasjonale Politiet har ikke gitt oss denne informasjonen enda, sier en representant for nødsentralen 112 til Canariavisen.

Vi oppdaterer saken når dette blir kjent.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Sjansen for en god vintersesong blir stadig mindre

Sjansen for en god vintersesong blir stadig mindre

Kraftig økning i smitten og nye smitteverntiltak setter Kanariøyenes turistnæring i fare. Økningen i antallet smittetilfeller både nasjonalt og på øygruppen rammer turistnæringen på Kanariøyene hardt. Håpet om at Kanariøyenes image som en trygg destinasjon skulle...

Dette er maskereglene på stranda

Dette er maskereglene på stranda

Det nye maskepåbudet innebærer at alle må bruke munnbind til enhver tid på offentlig område. Likevel finnes det visse unntak. Kravet om maske som gjelder fra 14. august betyr at du skal ha på deg maske hele tiden når du ferdes i områder som er tilgjengelig for...

Slik rammes utestedene av de nye reglene

Slik rammes utestedene av de nye reglene

På torsdag kunngjorde Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, nye og strengere regler for både maskebruk, festing og utesteder. For utestedene som er en del av nattelivet betyr dette nye begrensninger etter en lang og vanskelig periode. Det er smitteutviklingen...

Opptil 30 000 euro i bot for ulovlige fester

Opptil 30 000 euro i bot for ulovlige fester

– Vi kommer til å slå hardt ned på de som organiserer ulovlige fester. Personer som setter vår helse i fare ved å organisere ulovlige fester eller folkemengder vil få opptil 30 000 euro i bot, advarer regjeringsdelegaten Anselmo Pestana. Pestana holdt torsdag...

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet

Kanariøyene har registrert 102 nye smittetilfeller det siste døgnet. Disse tallene bekrefter det mange har fryktet, nemlig at pandemien nok en gang sprer seg i raskt tempo. Totalt har øygruppen registrert 3212 tilfeller siden pandemien begynte, og 638 av disse...

Totalt maskepåbud på Kanariøyene

Totalt maskepåbud på Kanariøyene

Kanariøyene innfører røykeforbud utendørs, stenger ned nattelivet, og masker blir påbudt til enhver tid utendørs. Dette er de nye og strengere reglene som Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres kunngjorde denne torsdagen. De nye tiltakene kommer som følge av økt...