Foto fra redningsaksjonen hvor fem mennesker i nød ble hentet i land av Røde Kors. En eldre kvinne mistet livet. Foto: Cruz Roja Española

Eldre kvinne druknet i Playa del Inglés – farlige badeforhold flere steder

2 min


SAKEN OPPDATERES

Tips oss:
Har du tips i saken? Ta kontakt med oss på [email protected] eller via Facebook.

Røde Kors reddet denne tirsdagen en eldre kvinne med symptomer på drukning ut av vannet i Playa del Inglés sør på Gran Canaria.

Det ble utført førstehjelp av redningsmannskaper, frem til ambulansepersonell kom på stedet. Disse fortsatte med avanserte gjenopplivingsforsøk i flere minutter – men dessverre stod ikke kvinnens liv til å redde.

Mannskaper fra Røde Kors skal ha oppdaget fem mennesker som var i nød i vannet. Fire av disse ble reddet opp og er i god behold, men den eldre kvinnen mistet altså livet.

Farlige badeforhold flere steder

I går var det rødt flagg på den samme stranden, som betyr at det var totalt badeforbud. Det blir nå frarådet å bade i området rundt bølgebryteren ved stranda i Playa del Inglés grunnet sterke strømmer.

Det blir også meldt om sterke strømmer på Las Canteras-stranda i Las Palmas, der Røde Kors i går ettermiddag reddet en mann ut av vannet like ved Churruca-torget. Denne mannen skal være i god behold.

Fire dødsfall så langt i år

Dette er det fjerde dødsfallet så langt i år på grunn av drukning på Kanariøyene, og det andre på Gran Canaria. Det første offeret ble registrert 1. januar i Mogán, da en 68 år gammel mann falt i havet.

Nødsentralen på Gran Canaria fikk inn meldingen om hendelsen kl 15:58 tirsdag ettermiddag, og to ambulanser ble sendt til stedet, i tillegg til det lokale og nasjonale politiet.

Ukjent nasjonalitet

Vi har tatt kontakt med nødsentralen på Kanariøyene for en uttalelse om kvinnens nasjonalitet, men det nasjonale politiet har ikke frigitt denne informasjonen på nåværende tidspunkt.

– Det Nasjonale Politiet har ikke gitt oss denne informasjonen enda, sier en representant for nødsentralen 112 til Canariavisen.

Vi oppdaterer saken når dette blir kjent.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *