– En av de verste kveldene i mitt liv, sier evakuerte Cristina

3 min


Annonse

Flere og flere steder i fjellene på Gran Canaria blir evakuert, mens brannen kommer stadig nærmere landsbyer og hjem.

Tips oss:
Har du tips eller bilder om saken? Ta kontakt med oss på [email protected] eller via Facebook.

Følg med i vårt nyhetsvarsel, hvor vi kontinuerlig oppdaterer etterhvert som informasjon blir tilgjengelig.

Her er brannen akkurat nå: se live kart over brannen og evakuerte steder her.

Innbyggerne tar til Twitter med støtteerklæringer, rop om hjelp, eller for å uttrykke sin sorg og frustrasjon over brannen, som så langt har ødelagt 700 hektar på under 12 timer.

– En av de verste kveldene i mitt liv

– Jeg kan uten tvil si at dette er en av de verste kveldene i mitt liv. Alt har skjedd veldig raskt. De har evakuert oss, og vi har tatt med det viktigste og kommet oss vekk. Både familien min og kjæledyrene har det bra, men vi vet ikke hva som vil skje med huset vårt, sier Twitter-brukeren Cristina.

Andre brukere kommer med støtteerklæringer til de som er rammet av brannen og evakueringene, og tilbyr husrom til de evakuerte.

– For de som trenger et komfortabelt sted å tilbringe natta, ta kontakt, skriver Twitter-brukeren Yaakeeliinee25.

Startet lørdag ettermiddag

Så langt har rundt 700 hektar brent opp siden brannen startet rundt kl. 16 lørdag ettermiddag. Sammenlignet med brannen i Artenara tidligere i uken beveger denne brannen seg meget raskt. Artenara-brannen svidde av 1500 hektar på 4 dager.

Over 2000 evakuert

Tallet på antall evakuerte har nå økt til over 2000 personer. Brannen har så langt påvirket rundt 700 hektar. Det bekrefter beredskapsteknisk direktør fra øyrådet til RTVC.

Så langt er følgende steder og byer evakuert

(Lilla markører = evakuerte steder)

Stormet i sosiale medier

I natt stormet det også i sosiale medier da det ble kjent at et esel, som holder til ved et hotell i det brannrammede området ikke var blitt evakuert. Dette førte til en rekke sinte meldinger. Heldigvis nådde redningstjenesten frem til eselet i halv 3-tiden i natt.

Støtte fra hele landet

Det har også kommet inn støtteerklæringer fra hele landet i natt. Nødetater både på de andre Kanariøyene og i Spania har tatt til Twitter for å vise sin støtte.

– All vår støtte fra #Sevilla for de som kjemper mot brannen i #IfValleseco #GranCanaria og vår solidaritet til de som er påvirket av brannen, skriver nødsentralen i Sevilla på fastlandet.

I tillegg har Malaga utvist sin støtte ved å nok en gang sende sitt brannfly til Gran Canaria for å kjempe mot brannen. Dette hadde nylig returnert til Malaga etter å ha kjempet mot Artenara-brannen.

Også de andre Kanariøyene har stilt opp i brannen, og flere av øyene har sendt materiell og personell til Gran Canaria for å hjelpe til i arbeidet.

Stengte veier

I løpet av ettermiddagen, kvelden, og natten, har flere veier blitt stengt. Et av problemene som brannmannskapene har måttet håndtere er folk som ikke har klart å ta faren inn over seg, og dermed kjørt opp i fjellene for å se på brannen. Dette førte lørdag kveld til at brannvesenet flere steder ikke kom seg frem.

Se veivesenet sin Twitter-konto for oppdaterte varsler om stengte veier.

Annonse:


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *