Foto: VesselFinder

En død og tre smittet –⁠ kan være den indiske varianten


En person fra mannskapet om bord på oljetankeren Cielo di Hanoi er død og tre andre er smittet etter et mulig utbrudd med den indiske varianten av coronaviruset, skriver Canarias 7.

Skipet ligger nå i karantene i Las Palmas.

Av de smittede er to isolert om bord og en er innlagt på Doctor Negrín-sykehuset på Gran Canaria.

Forrige fredag ble skipets overstyrmann sendt til sykehus med helikopter og helsemyndighetene undersøker nå om han og de andre var smittet med den indiske varianten. Dette får vi først svar på om noen dager.

En i mannskapet døde

17. april ble en fra mannskapet diagnostisert med Covid-19 i Las Palmas, ifølge regjeringsdelegaten. Mannen ble funnet bevisstløs og senere erklært død. Diagnosen ble satt etter dette.

Etter en karantene som varte frem til 26. april fikk skipet tillatelse til å fortsette reisen, men på lørdag måtte skipet på nytt legge til havn da overstyrmannen ble syk.

De fleste blant mannskapet er fra india.

98% muterte virus på Kanariøyene

Ifølge den siste rapporten fra Helsedepartementet utgjør muterte virusvarianter 98% av alle smittetilfeller på Kanariøyene.

96% av prøvene som ble tatt mellom 19. - 25. april på øygruppen ble identifisert som den britiske varianten. 2% ble identifisert som den brasilianske P1-varianten og den Sør-Afrikanske B.1.351, ifølge rapporten som kom på tirsdag.