Siste

En flueinvasjon plager innbyggere i Tamaraceite –⁠ gartnerselskap lot hauger med avføring ligge åpent


Nabolaget i Las Palmas har nå blitt rammet av en ekte flueinvasjon, etter at et selskap som skulle vedlikeholde blomsterbed i området lot store hauger med gjødsel ligge utildekket.

Innbyggerne og bedriftene i området Carretera de Teror i Las Palmas har siden lørdag blitt invadert av store mengder fluer. Nå har de fått nok, og anmelder derfor selskapet som de mener har skylden for tilstanden.

Selskapet de sikter til skal ha latt store hauger med avføring ligge utildekket, og dette har ført til at flere tusen insekter nå invaderer nabolaget.

Går på helsa løs

Dette fører til store problemer med tanke på hygiene og trivsel i området.

Cristóbal Moreno, som eier et apotek i området, sier de har måttet kjempe mot tusenvis av fluer som har okkupert taket til apoteket i fire dager, og at flere fluer ankommer hele tiden.

Flytter fluer med spader

De ansatte bytter på oppgaven som fluedreper, og må spa bort de plagsomme insektene med spader.

– Vi dreper de så fort vi kan. Vi har sakket de ned litt med gardiner vi har satt opp foran døra, og vi bruker produkter som er ment for stallbruk, for så langt har hverken kommunen eller det lokale politiet gitt oss en løsning, sier Moreno til La Provincia.

Kundene svikter

Også Sonia Aguiar, som eier bazaren La Ruta de la Suerte, plages av fluene.

– At vi må henge gardiner foran inngangen til bedriften gjør at ingen kommer inn. sier hun.

Når kundene først kommer inn i lokalet blir det ikke bedre. Fluer som dekker sjokoladene, tobakken, og godteriene hun selger innbyr neppe til et godt salg.

– Selv om produktene mine er godt beskyttet er det selvsagt ikke behagelig å handle i et rom som er fullt av fluer, sier Sonia.

Kl 14:00 i dag, tirsdag, begynte arbeidet med å fjerne avføringen. Innbyggerne er glad for dette, og håper det betyr sluttet på de ubudte gjestene.