En guide til spanske tall - slik lærer du deg å telle på spansk


En kjapp guide for på telle på spansk. I denne guiden lærer du deg tall på spansk, og hvordan du teller på spansk.

Når du er på Kanariøyene eller i Spania forøvrig vil du få stor nytte av å kunne noen grunnleggende tall. Hvis du tenker over det så er tall noe av det mest nyttige du kan lære deg på et språk.

Annet fra vår Nyttig-seksjon: 

Her har vi samlet en kjapp guide over spanske tall, slik at du kan lære deg å telle på spansk, be om to, tre, eller fire biffer i kjøttdisken, eller bestille deg noe å drikke som en lokal. Una cerveza, por favor.

Telle på spansk: slik lærer du uttalen

Lurer du på hvordan du uttaler tall på spansk? Et smart triks er å bruke Google Translate. Der kan du skrive inn tallet, og trykke på det lille høytalerikonet, så leser nettsiden/appen opp tallet til deg på spansk. 

En grei huskeregel når du skal si et spansk tall er:

Hvis du vil si f.eks. 46, slår du bare sammen 40 (cuarenta) og 6 (seis) - og legger på et «y» mellom de to tallene. Dermed blir 46 «cuarenta y seis». Enkelt, ikke sant?

Unntaket er tallene 20-29 - her dropper du «y», og sier derfor bare «veinti» + det påfølgende tallet, f.eks. «veintiquatro», som betyr 24.

I videoen under får du også en guide til tall, datoer, og tider på spansk. Veldig nyttig om du ønsker å lære hvordan du bruker tallene i hverdagen, og hvordan du skal uttale de forskjellige tallene.