VIDEO: En video av en voldelige pågripelse på Lanzarote har gått viralt i sosiale medier.

En voldelig pågripelse fører til sinne på Kanariøyene


Søndag ettermiddag ble en video av to betjenter fra det lokale politiet i Arrecife som bruker grov vold under en pågripelse spredd i sosiale medier.

I videoen kan man se at at politiet slår en mann og en kvinne som motsatte seg pågripelsen av en tredjepart, som allerede lå på bakken.

Under pågripelsen skal en mann i rød t-skjorte ha kjeftet på politiet, og det hele endte i et basketak når en av betjentene slo til en kvinne som også var på stedet, og som filmet hendelsen med mobilen sin.

Dette førte til at også kvinnen kastet seg inn i kampen. Hun endte i bakken, men mannen i rød t-skjorte reiser seg opp igjen. Da kommer den andre betjenten til, og slår mannen i rød t-skjorte hardt i hodet, noe som fører til at han går i bakken.

Biljakt i forkant

Hendelsen fant sted i Calle Pedro Barba i hovedstaden på Lanzarote, etter at politiet tok opp jakten på en bil som nektet å stoppe.

Når poltiet fikk stoppet bilen i Calle Pedro Barba gjorde personene i bilen motstand, og det lokale politiet benyttet derfor fysisk makt for å pågripe personene.

Kilder i det lokale politiet sier til Crónicas de Lanzarote at det som skjedde i forkant av pågripelsen er viktig å inkludere når man vurderer situasjonen, fordi de var stresset etter en lang biljakt.
Les også:
To lokale politifolk fra Mogán dømt for tortur og grov vold mot migrant