Endesa og Heredad nekter ansvar for skogbrann på Gran Canaria

1 min


Annonse

Begge strømselskapene nekter ansvar for skogbrannen som herjet i Valleseco i august 2019.

Det skal de ha gjort klart for aktoratet, som skal avgjøre hvem som har ansvaret for skogbrannen som rammet 12.000 hektar på Gran Canaria.

Aktoratet begynte denne torsdagen å avhøre de ansvarlige fra strømselskapene Endesa og Heredad. Disse skal tidligere denne uken ha gjort det klart at de nekter å forklare seg.

Etterforskere har konkludert med at strømledninger i Valleseco-ravinen startet den store skogbrannen.

Endesa nekter ansvar

Den ansvarlige for Endesa, Bernardino Martín, forklarte til aktoratet at Endela «ikke hadde noe å gjøre med brannen», og har levert inn teknisk informasjon om Endesa sitt ansvar for den elektriske ledningen og selskapets vedlikeholdsrutiner, melder nyhetsbyrået Efe.

Det er ikke vårt ansvar når det er utenfor vårt distribusjonsnettverk, sier presidenten for selskapet.

Heredad nekter ansvar

Heredad de Aguas de Arucas har også nektet ansvar for brannen.

De hevder at de ikke eier strømnettverket som startet brannen, men bare leier kapasitet der, som brukes for å pumpe vann fra brønner. Denne informasjonsn har representanter for selskapet gitt til nyhetsbyrået Efe, men de har nektet å vitne i saken.

Selskapet hevder derfor at de ikke har ansvaret for strømnettverket som angivelig skal ha startet brannen i Valsendero, hvor gnister har gått over til furutrær som tok fyr.

Heredad har også påpekt at de mener det er lite sannsynlig at en gnist fra ledningen kunne ha antent en ung furu, slik etterforskerne har konkludert med.

Annonse:


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *