Endesa og Heredad nekter ansvar for skogbrann på Gran Canaria

av | 06.02.2020

Begge strømselskapene nekter ansvar for skogbrannen som herjet i Valleseco i august 2019.

Det skal de ha gjort klart for aktoratet, som skal avgjøre hvem som har ansvaret for skogbrannen som rammet 12.000 hektar på Gran Canaria.

Aktoratet begynte denne torsdagen å avhøre de ansvarlige fra strømselskapene Endesa og Heredad. Disse skal tidligere denne uken ha gjort det klart at de nekter å forklare seg.

Etterforskere har konkludert med at strømledninger i Valleseco-ravinen startet den store skogbrannen.

Endesa nekter ansvar

Den ansvarlige for Endesa, Bernardino Martín, forklarte til aktoratet at Endela «ikke hadde noe å gjøre med brannen», og har levert inn teknisk informasjon om Endesa sitt ansvar for den elektriske ledningen og selskapets vedlikeholdsrutiner, melder nyhetsbyrået Efe.

Det er ikke vårt ansvar når det er utenfor vårt distribusjonsnettverk, sier presidenten for selskapet.

Heredad nekter ansvar

Heredad de Aguas de Arucas har også nektet ansvar for brannen.

De hevder at de ikke eier strømnettverket som startet brannen, men bare leier kapasitet der, som brukes for å pumpe vann fra brønner. Denne informasjonsn har representanter for selskapet gitt til nyhetsbyrået Efe, men de har nektet å vitne i saken.

Selskapet hevder derfor at de ikke har ansvaret for strømnettverket som angivelig skal ha startet brannen i Valsendero, hvor gnister har gått over til furutrær som tok fyr.

Heredad har også påpekt at de mener det er lite sannsynlig at en gnist fra ledningen kunne ha antent en ung furu, slik etterforskerne har konkludert med.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Varme og calima tar over for regnværet

Varme og calima tar over for regnværet

Etter at Kanariøyene opplevde lett regn denne torsdagen ser det ut til at varmen nå tar over. Aemet varsler temperaturer på over 34 grader i innlandet sør, øst og vest på Gran Canaria. Også innlandet på Lanzarote og Fuerteventura får en brennhet fredag. Sammen med...

Beordrer gjenåpning av lukkede utlendingsinternater

Beordrer gjenåpning av lukkede utlendingsinternater

Innenriksdepartementet har beordret gjenåpningen av interneringssentre for immigranter på Kanariøyene, etter at de stengte når landet var i unntakstilstand. De båtflyktningene som ikke kvalifiserer til opphold på bakgrunn av et beskyttelsesbehov vil bli internert i...

Flere biler totalskadet etter bilbrann i Las Palmas

Flere biler totalskadet etter bilbrann i Las Palmas

Syv biler og en motorsykkel har blitt totalskadet i branner i Las Palmas tidlig torsdag morgen. Brannen skal ha brutt ut rundt klokken 4 torsdag morgen i Calle Sargento Provisional i La Feria del Atlántico-nabolaget. Brannvesenet melder at det ble brukt tusen liter...

128 båtflyktninger ankom Kanariøyene torsdag morgen

128 båtflyktninger ankom Kanariøyene torsdag morgen

Redningstjenesten har reddet 128 båtflyktninger utenfor Kanariøyene torsdag morgen, melder nødsentralen. 55 menn fordelt på tre båter ble reddet utenfor Gran Canaria og er sendt til Arguineguín-leiren. Denne leiren ble for kort tid siden tømt og flyktningene sendt til...