Illustrasjon: Envato Elements

Engelsk virusmutasjon kan ha kommet til Kanariøyene


Helsedepartementet på Kanariøyene undersøker nå om en person som kom fra London kan være smittet av den nye virusmutasjonen fra Storbritannia. Vedkommende skal ha startet et utbrudd i Los Llanos de Aridana på La Palma, og helsemyndighetene frykter at personen kan ha spredd den mer smittsomme varianten av coronaviruset til andre.

Selv om denne mutasjonen er mer smittsom fører den ikke til mer alvorlig sykdom eller høyere dødelighet.

Hvis det bekreftes at personen i Los Llanos er smittet av den engelske varianten kan også alle de andre i den samme klyngen bære på det muterte viruset.

Brøt karantenen

På søndag ettermiddag meldte helsemyndighetene at to personer er anmeldt for å ha brutt karantenen etter å ha vært i nærkontakt med en smittet person. En av disse skal angivelig være den samme personen som startet utbruddet i Los Llanos de Aridane, skriver avisen Canarias Ahora.

De to personene ventet på svar om coronaprøvene sine da de brøt karantenen. Saken er anmeldt til politiet, og de to personene befinner seg for øyeblikket på Tenerife.

Stenger ned Storbritannia

På mandag ble det også klart at Storbritannias statsminister Bors Johnson innfører en omfattende nedstengning i landet på grunn av den ukontrollerte smittespredningen.

Som i mars stenger landet ned skolene, og Johnson har bedt mennesker i risikogruppen om å være spesielt forsiktige. Ifølge statsministeren er britiske sykehus nå under mer press enn noen sinne.