Siste
UNIK: Den svarte stranda som grenser mot en grønn lagune med det blå havet utenfor er slående vakkert.

Er dette Kanariøyenes mest unike strand?


Vulkanen som ligger langs kysten har blitt erodert av saltvann og vind, som har bidratt til å skape den unike, smaragdgrønne lagunen. Fargen på vannet står i sterk kontrast til den svarte sanda og det rødaktige krateret.

Dette unike naturmonumentet er enhver fotografs drøm.

Selve lagunen er avsperret, for landskapet er et av de mest beskyttede på Lanzarote. Derfor kan du bare glemme å røre ved det grønne vannet, som får sin intense grønnfarge på grunn av høye konsentrasjoner av alger.

Det er to måter du kan utforske Charco de Los Clicos på. Den ene er fra oversiden. Start fra parkeringsplassen over landsbyen, til venstre like etter at du kjører inn i El Golfo. Følg stien til venstre for souvenirbutikken, så kommer du til et flott visningspunkt.

For å komme ned til den unike svarte stranda må du inn fra parkeringsplassen på motsatt side av krateret, som du kommer til når du kjører mot El Golfo fra Yaiza. Følg veien som er merket med Los Hervideros.

Plukk opp en neve med den unike svarte sanda og studer den nærmere, så vil du kanskje finne noen unike, grønne olivine-steiner. Men ikke ta med deg sand! Det har du ikke lov til.