Siste
Foto: Røde Kors

Erklærer nødsituasjon –⁠ kan komme flere ras


Regjeringen på Kanariøyene har erklært en nødsituasjon på grunn av steinraset som gikk lørdag ettermiddag ved Argaga-stranda på La Gomera. Avgjørelsen ble tatt fordi situasjonen anses som alvorlig, og store mannskaper har iverksatt søk og redningsarbeide i området.

Tre redningshelikoptre har blitt sendt til stedet, i tillegg til brannvesenet, mannskaper fra koordineringssenteret Cecopin, sivilforsvaret, Guardia Civil, ambulanser, Røde Kors og flere hundeenheter.

Fem kjøretøy og 12 betjenter fra Policia Canaria, og et støtteteam spesialisert på krisepsykiatri, søk og redning, samt hundeenheter og tre teknikere fra redningstjenesten har blitt sendt fra Tenerife for å bistå i arbeidet.

Røde Kors skriver på Twitter at geologer fra instituttet for geologi skal vurdere fjellmassene i morgen, for å fastslå om det er fare for nye ras. Ifølge nødsentralen var området fremdeles stengt av lørdag kveld i frykt for at det skal gå nye ras.

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, sier stedet er farlig, og at det er sprekker i fjellet.

Etter raset ble fem personer isolert i et vanskelig fremkommelig område, og ble derfor reddet av helikopter. Ingen av disse skal ha fått skader, og det er heller ikke funnet hverken døde eller skadde i andre områder så langt.

Mannskapene skal jobbe gjennom natten for å forsikre seg om at ingen ble rammet av de store steinmassene som raste ned og sjokkerte badegjester lørdag ettermiddag.

Veien mellom Vuerltas og Argaga er sperret av som følge av raset.

Spanias statsminister Pedro Sánchez skriver på Twitter at raset gjør inntrykk på han, at han følger situasjonen, og at han håper på gode nyheter om at ingen har blitt skadet.