Erklærer vannkrise på Fuerteventura


Øyrådet på Fuerteventura erklærer krisesituasjon på grunn av store problemer med vannforsyningen på øya.

I en pressemelding utstedet av øyregjeringen sier president Blas Acosta at denne erklæringen vil frigjøre den byråkratiske kapasiteten som skal til for å få fortgang i arbeidet med å utbedre problemene.

Ifølge presidenten skal erklæringen gjøre det mulig å utvide vannreservoarer, øke kapasiteten for avsalting av sjøvann, og løse problemene i vannleveransen på øya. Håpet er at problemene skal være løst innen sommeren.

Den alvorlige nedgangen i tilgjengelig ferskvann har skapt store problemer på øya. Myndighetene sier at de derfor har innført ekstraordinære tiltak for å levere nok vann til innbyggerne.

De påvirkede områdene er Tesejerague, El Cardón, Marcos Sánchez, La Lajita-dalen, Tarajalejo og La Pared på den sørlige delen av øya, Lajares, El Roque og El Cotillo i nord, samt Vega Río Palma og Betancuria i sentrale strøk. I tillegg påvirker problemene den øvre delen av byen Puerto del Rosario.

Konkret planlegger øyrådet å utvide og utbedre avsaltingsanlegg i Puerto del Rosario, Corralejo, og Gran Tarajal, i tillegg til konstruksjonen av et helt nytt anlegg i Pájara.

Totalt planlegges det å bruke 14.2 millioner euro på dette.

I tillegg skal rundt tre millioner euro brukes på reparasjoner og vedlikehold av vannreservoaerer i seks kommuner, og et nytt vannrør er planlagt fra Morro Francisco i Corralejo-reservoaret til Lajares.