Bitcoin er en digital valuta som har steget kraftig i verdi den siste tiden. Illustrasjon: Envato Elements

Etterforsker tyveri av Bitcoin verdt 80 000 euro fra kanarier


Etterforskningsretten i Santa Cruz de Tenerife har bedt spesialgruppen for IT-kriminalitet i det nasjonale politiet om å etterforske tyveriet av Bitcoin verdt 80 000 euro fra en kanarisk mann.

Ifølge anmeldelsen skal tyveriet ha blitt begått fra hans konto på plattformen Bittrex. Mannen skal ha kjøpt 1,3 bitcoins, tilsvarende rundt 80 000 euro med dagens verdi.

Mannen har forklart at han plutselig mistet tilgangen til kontoen sin, og at pengene var borte når han kom seg inn på kontoen 48 timer senere.

Han kontaktet derfor plattformen, som mener en hacker har brutt seg inn på kontoen for å stjele den digitale valutaen.

Mangelfull sikkerhet

Retten mistenker at plattformen ikke har iveratatt sikkerheten godt nok, og derfor mener de også at Bittrex kan stå ansvarlige for brudd på forbrukerloven.
Inntrengeren skal ha skaffet seg tilgang til kontoen og rapportert inn at han hadde mistet sikkerhetsnøklene som normalt er nødvendig for å få tilgang til de digitale pengene. Bittrex skal ha fjernet sikkerhetskoden på vegne av inntrengeren.

En ekspert som er innleid av anmelderen hevder at Bittrex tillot innlogginger ved flere anledninger fra forskjellige IP-adresser på flere forskjellige lokasjoner, inkludert pålogginger fra Frankrike, Madrid, og Minnesota i USA.

Ifølge eksperten skal inntrengeren ha brukt et annet operativsystem enn kontoeieren som mistet pengene, noe som også burde ha fått alarmen til å gå hos Bittrex, og spesielt i kombinasjon med at IP-adressene ikke var den samme.

Fikk ikke svar

Offeret skal også ha forsøkt å kontakte Bittrex da han mistet tilgangen til kontoen sin, samtidig som tyveriet foregikk. Ifølge den innleide eksperten skal det hele ha skjedd på sju minutter.

Bittrex skal ha stengt flere av forespørslene hans til kundestøtten, uten å svare på spørsmålene som ble sendt fra offeret.