Helsedepartementet i regjeringen på Kanariøyene etterforsker nå vaksineringen av helserådkvinnen i øyrådet på La Palma Susana Machín. Hun skal ha mottatt vaksinen til tross for at hun ikke var på vaksinelista til helsemyndighetene, skriver La Provincia.

Angivelig ble Machín inkludert på vaksinelisten i en ekspressordre fra den medisinske direktøren ved sykehjemmet Centro Sociosanitario Hospital Nuestra Señora de los Dolores.

Ifølge direktøren skal listen over personell som skulle få vaksinen ha vært ufullstendig, og enkelte som skulle ha vaksinen ble derfor ikke inkludert på denne listen. Likevel skal Machín altså ha fått vaksinen etter instruksjon fra den medisinske direktøren.

Direktøren har i sin rapport rettferdiggjort avgjørelsen, og skriver at han mener helseministeren i øyrådet faller inn under gruppen med prioriterte vaksinemottakere på grunn av sitt arbeid på pleiehjemmet.

– Susana Machín Rodríguez ble også inkludert fordi hun kommer til vårt senter hvor hun i offisiell kapasitet samhandler med pasienter, familiemedlemmer og resten av de ansatte på daglig basis, skriver den medisinske direktøren i sin rapport.

Spanske myndigheter prioriterer i sin vaksineplan beboere og ansatte på sykehjem, og helsepersonell som jobber på frontlinjen.