Siste
Foto: Envato Elements

Få vil gi barna influensavaksine

Vaksineringen går tregere enn forventet.


Influensavaksineringen går tregt på Kanariøyene, og oppslutningen er lavere enn i fjor. I tillegg har den nye influensavaksinen for barn mellom seks måneder og fem år ikke vært så vellykket som forventet. 

– Influensakampanjen er svakere enn i fjor. Muligvis fordi vi startet den tidligere og på et tidspunkt da temperaturene ikke akkurat har vært kalde. Varmen har vært demotiverende. Ettersom temperaturene har sunket, har etterspørselen økt, sier epidemiologisk leder i Generaldirektoratet for folkehelse på Kanariøyene, Amós García Rojas. 

Samtidig har omtrent like mange tatt vaksine mot Covid-19 som i fjor. 

Ifølge Rojas er mindreårige og spesielt små barn smittebærere, som risikerer å smitte besteforeldre og andre eldre i befolkningen. 

– Barn er de store sprederne av problemet og overfører influensa til voksne, spesielt til dem som bruker mest tid med dem: besteforeldrene, sier Rojas. 

Derfor ønsker helsemyndighetene nå at også små barn vaksineres mot influensa. 

For å oppmuntre flere foreldre til å vaksinere barna sine, vil helsemyndighetene utarbeide en strategi for å kommunisere nødvendigheten av dette til foreldre, opplyser Rojas. 

– For det store flertallet av friske barn er ikke influensa et alvorlig helseproblem, med mindre de er inkludert i en risikogruppe. Men det må klargjøres at en influensa kan være ekstremt plagsom for barnet og for familien, og det er lurt å unngå den, sa García, som la til at ingen voksen liker å se et barn med feber på 39 eller 40 grader, mener Rojas.