Siste
Foto: I Love Mogán

Får holde åpent til midnatt: –⁠ Den timen hjelper veldig


Hotellbransjen og utelivet er to av de hardest rammede sektorene på Kanariøyene.

Begrensninger i kapasitet innendørs og en rekke tiltak slik som portforbud har gjort  at omsetningen har stupt ytterligere etter at turistene forsvant som følge av pandemien.

Nå åpner øyregjeringen for at bransjen kan få holde åpent til midnatt på øyer i nivå 2.

Dette har blitt godt mottatt av bransjens interesseorganisasjoner og ikke minst driverne selv.

– God nyhet

Norske Ann Cathrin El Allaoui driver cocktailbaren Pic Nic og restauranten I Love Mogán sørvest på Gran Canaria sammen med sin mann.

– Det et er en god nyhet for bransjen. Går du ut på Playa de Mogán der vi har Pik Nic, eller i Puerto de Mogán der vi har restauranten I Love Mogán, så setter folk seg å tar noe å drikke på kvelden. Det er jo ikke så mye barer i Puerto de Mogán. Det synes de er hyggelig. Den timen hjelper veldig, forteller Ann Cathrin El Allaoui.

Ann Cathrin og mannen Karim driver to utesteder på Gran Canaria. Datteren Jamila går på Den norske skolen. Foto: Privat

Foreløpig er det de lokale gjestene som går ut. Turistene venter utestedseierne fremdeles på.

– Det er bra at man kan holde åpent litt lenger. Kanskje flere vil gå ut å spise middag da. Det er jo ikke noe turister her, så de får vi jo ikke noe inntekt fra, men det kan hende noen lokale går ut å spiser, sier hun.

Lokalbefolkningen klaget

Den norske bareieren Bjørn Rune Jahnsen som driver Nye Buster bar i Arguineguín forklarer at lokalbefolkningen har reagert på stengetidene.

– Jeg tror nok at dette kommer av alle klagene fra de som går ut sent å spiser middag, så det er hovedsaklig restaurantene de tenker på. Lokalbefolkningen har klaget veldig på at de må gå hjem så tidlig, forteller Jahnsen til Canariavisen.

Bjørn Rune og kona Katrin driver Nye Buster Bar i Arguineguín. Foto: Privat

Nå tror han det kan bli mindre hjemmefesting ettersom utestedene kan holde åpent lenger.

– Jeg har tro på at vi gjerne slipper en del av disse hjemmefestene når folk får være litt lenger ute på bar. Det er jo på hjemmefestene smitten har spredd seg, ikke på restauranter, sier han.

En annerledes 17. mai

Om noen dager er det 17. mai, som naturligvis feires på Gran Canaria også. I år blir feiringen uten barnetog fra Den Norske Skole, men liv og røre blir det likevel, lover Jahnsen.

– Da blir det pølser, is, min egen berømte fiskesuppe og levende musikk til langt utover kvelden på Nye Buster. Samme dag feirer Katrin og jeg bryllupsdag.

Synkende smittetrend

Smittetrenden på Gran Canaria og Kanariøyene for øvrig har falt den siste tiden. For øyeblikket er det 66 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene på Gran Canaria.

Det er godt under smittetrykket i Norge, som for tiden er på 108 de siste 14 dagene, viser VGs coronaoversikt.

På Tenerife er det noe høyere med 111 smittede per 100 000.

Trenden ser ut til å ha flatet ut litt de siste dagene både på Gran Canaria og Tenerife.