Farevarsel: Høye bølger, regn og vind


I dag er det forventet at siste rest av calimastøvet forsvinner fra de østlige øyene på øygruppen. Dette skjer som følge av et lavtrykk som ikke er relatert til Karim-stormen som påvirker fastlandet, og som vil passere over øygruppen fra øst til vest lørdag ettermiddag.

Lavtrykket kan også føre med seg sterk vind, opp til 80 kilometer i timen på La Palma og Tenerife, og 70 kilometer i timen på Gran Canaria, La Gomera og El Hierro.

Som følge av dette har Aemet sendt ut gult farevarsel denne lørdagen for sterk vind.

På La Palma forventes det også kraftig regn, og øya er den eneste som har gult varsel for regn opptil 15 liter per kvadratmeter i øst, vest og i fjellene. Varselet gjelder til klokken 21:00 i kveld.

Klokken 21:00 aktiveres gult farevarsel for regn med opptil 15 liter per kvadratmeter i timen på nordspissen og hovedstadsområdet av Tenerife.

Et gult varsel for sterk vind opptil 80 kilometer i timen gjelder også på Tenerife, og fra klokken 18:00 omfatter varselet også Gran Canaria, La Gomera og EL Hierro – dog med 70 kilometer i timen.

På Gran Canaria er det ventet regn lørdag kveld og natt til søndag, hovedsaklig i nordvest. Regnet kan få moderat styrke i nord, mens det bare er ventet noe regn på resten av øya.

På søndag er det ventet høye bølger i øst og vest på La Palma, og et gult varsel er derfor sendt ut for bølger opptil 5 meter i høyde. Varselet gjelder frem til 06:00 på søndag.