En storm nordvest for Kanariøyene fører til regntunge dager i helga og neste uke. Grafikk: Aemet

Farevarsel: Uvær på Kanariøyene

Det statlige meteorologiske institutt har sendt ut OBS-varsel og farevarsel flere steder på Kanariøyene, ettersom et uvær nærmer seg øygruppen.


Les siste vær-oppdatering her: 

 

Det statlige meteorologiske institutt, Aemet, har sendt ut gult OBS-varsel og oransje farevarsel for søndag, som følge av uværet som nærmer seg Kanariøyene. 

På Gran Canaria er det sendt ut OBS-varsel for sterk vind, som kan komme opp i sterk kulig i nord og i fjellene på søndag. 

På Tenerife er det sendt ut OBS-varsel for vind opptil sterk kuling og inntil 15 mm nedbør på én time i sør. I nord er det sendt ut oransje farevarsel for sterk vind, som kan komme opp i full storm styrke på søndag. 

På La Gomera er det OBS-varsel for inntil 15 mm nedbør og vind opptil sterk kuling. Det samme varselet gjelder på El Hierro på søndag. 

På La Palma er det sendt ut oransje farevarsel for vind opptil full storm i øst og inntil 20 mm nedbør på en time. OBS-varsel er sendt ut i vest på La Palma for sterk kuling og inntil 20 mm nedbør på en time. 

Talspersonf or Aemet, Rubén del Campo, sier regnet hovedsaklig vil påvirke middelhavsområdene på fredag og tidlig på lørdag. 

Gjennom helga vil et lavtrykk i Atlanterhavet også føre med seg nedbør på Kanariøyene, som er ventet å vare gjennom helga. 

 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.