Exif_JPEG_PICTURE

Farlige brennmaneter rammer strender på Gran Canaria

1 min


Annonse

Badegjester på Las Canteras-stranda i Las Palmas blir nå advart mot farlige brannmaneter av typen Portugisisk Krigskip.

Strandmyndighetene i Las Palmas har sendt ut advarsler og iverksatt en plan for å overvåke de farlige brannmanetene. Røde Kors er også ute for å advare badegjester om faren.

«Portugisiske krigskrip» er en av de farligste brennmanetene som holder til i vannet rundt Kanariøyene. Med flere meter lange tentakler kan disse påføre sterke smerter, og flere dødsfall har skjedd på grunn av hjertefeil etter møtet med maneten.

Man kan også få sjokk og panikk av den sterke smerten, som kan føre til drukning.

Hvis du blir brent

Hvis du skulle bli brent må du ikke gni eller røre området. Vask godt med saltvann, men bruk aldri ferskvann, urin eller eddik, selv om det kan fungere for andre maneter. Du bør også fjerne rester av tentakler med pinsett, og legge is på området.

Ring 112 dersom du viser tegn til brekninger, kramper, hodepine, pusteproblemer eller sykdomsfølelse.

Kommer i grupper

Portugisisk krigskip kommer i store grupper som følger vinden og havstrømmer. De kan enkelt gjenkjennes på deres markante blåfarge, men i vannet er de ofte vanskelig å observere.

Maneten kan også skille ut sin kraftige gift på land, så hvis du ser de på stranden bør du holde god avstand.

Dersom du blir brent av et portugisisk krigskip bør du søke legehjelp umiddelbart. Rask hjelp er nødvendig, og det kan ta fra uker til flere måneder før sårene leges.

Strendene på Gran Canaria er merket med flagg som angir badesikkerheten, og hvis flagg med teksten «Medusas» (maneter) er hengt opp bør du styre unna.

Annonse:


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *