Foto: Matina Tsogas/Ving

–⁠ Favoritten Gran Canaria booker best i vinter


Økende vaksinering og lavere smittetall i Europa fører til at stadig mer optimisme hos turoperatørene, som nå merker en økning i salget av reiser. Ikke overraskende er det Gran Canaria som er den store favoritten når nordmenn skal bestille seg ferie til høsten og vinteren.

– Vi ser at særlig Gran Canaria selger godt, vinterens bookinger hit vokste med +13% i forrige uke sammenlignet med uken før. Kanariøyene er selvfølgelig populært blant nordmenn, men nå står Gran Canaria for den absolutt største andelen av bestillinger, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Nora Aspengren, til Canariavisen.

Også hos de andre reisebyråene øker optimismen for tiden.

Country Manager i Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson, forteller at Ving har lagt opp til en tilnærmet normal vintersesong for Kanariøyene.

– Vi flytter våre fly fra Middelhavet til Kanariøyene i løpet av høsten og fra slutten av oktober flyr de fleste til Las Palmas fra alle våre avreiseflyplasser i Norge. Vi i Ving har lagt opp til en tilnærmet normal vintersesong.

Hun påpeker at Kanariøyene er et populært reisemål:

– For høst- og vintersesongen er det i hovedsak Kanariøyene som er etterspurt, og de er også hit vi flyr med våre egne charterfly, Sunclass Airlines.

Ving flyr med Sunclass til Gran Canaria i vinter fra Norge, men flyr allerede fra Sverige og Danmark. Her før avgang til København. Foto: Canariavisen

Les også:

Nok et forsikringsselskap dekker deg i røde land

– Mye usikkerhet

Selv om det går riktig vei for turoperatørene er det fortsatt mange som sitter på gjerdet, spesielt etter at regjeringen i Norge forlenget det globale reiserådet til 1. juli.

– Vi er ikke i nærheten av et normalt reiseår, 2019 var også et rekordår. Men, trenden er positiv og vi ser at stadig flere planlegger for ferien i utlandet. Her i Norge er det fortsatt mye usikkerhet rundt når vi faktisk får reise, og med en gang det blir klart så tror jeg det vil ha stor effekt så feriebestillingene, forteller Aspengren.

Les også:

Tabben som kan koste deg tapte feriedager
 
Også Ving merker at folk avventer reiserådene.

– Vi har ikke stort etterspørsel etter reiser på kort sikt, mange er nok avventende til å bestille sin sommerferie nå som UDs reiseråd er forlenget til 1. juli. Samtidig er det knyttet positive forventninger til hvilke lettelser som et koronasertifikat vil medføre, samt at vi ser at smitten går ned i store deler av EU, sier hun, sier Zachrisson.

Mens Gran Canaria venter utålmodig på flere turister fyller de lokale opp strendene i helgene. Foto: Canariavisen

Nytt koronasertifikat

Fra 11. juni blir et innenlands koronasertifikat tilgjengelig for nordmenn, mens en felles ordning i EU er forventet å være klart i begynnelsen av juli.

Aspengren tror det vil øke reiselysten:

– Jeg tror absolutt det har noe å si, ja. Vi ser at det er flest voksne som reiser uten barn som booker nå. De er nok mer fleksible enn en barnefamilie og mange regner nok med å være vaksinert i god tid før avreise. Det er vanskelig å vite selvfølgelig, men det er det inntrykket vi får, forteller hun.

Les også:

Bølge av gjenåpninger på Kanariøyene
 

Hellas i sommer

Denne sommeren er det Hellas som troner på ferietoppen hos TUI. I Spania er det Mallorca som gjelder i sommer.

– Hellas er absolutt mest populært i sommer, og Kanariøyene i vinter. Akkurat nå er Mallorca vår fjerde mest populære destinasjon i sommer, og favoritten Gran Canaria booker best i vinter. Ingen store overraskelser der altså, sier Aspengren.