Fem kjerringråd mot solbrenthet - slik lindrer du smerten


Det finnes mange triks og kjerringråd mot solbrenthet du kan bruke for å lindre smerten og ubehaget.

Her skal vi gå gjennom noen av våre favoritter blant kjerringråd mot solbrenthet. Når sommeren kommer er det deilig å ligge i sola, enten ved stranda eller bassenget. For de som bor her året rundt er gjerne sommeren synonymt med soling og bading, men dette gjelder like mye for solhungrige nordmenn som flokker til Kanariøyene på vinteren.

Les også: Slik tar du vare på barna i varmen

Men det som først er en nytelse, kan raskt bli til smertefull tortur hvis ikke du har tatt nødvendige forholdsregler. Solkrem er og blir den beste beskyttelsen mot å bli solbrent. Men hvis skaden allerede er gjort, er det flere gode tips og triks du kan benytte deg av for å lindre smerten.

Her skal vi se på fem kjerringråd mot solbrenthet.

Aloe Vera

kjerringråd mot solbrenthet - aloe vera

Egenskapene til Aloe Vera er godt kjent. I tilfelle solbrenthet kan du påføre juicen direkte fra bladene på planten der du har blitt brent. I tillegg til å føles avkjølende kan Aloe Vera også bidra til at du blir bedre på kortere tid.

Kluter fuktet i melk

kjerringråd mot solbrenthet - melk

Melk er også en god alliert å ha mot solbrenthet. For å dempe smerten kan du fukte kluter i iskald melk å legge de på området som er brent.

Havregryn

kjerringråd mot solbrenthet - havregryn

Du kan legge havregryn direkte på huden. Mange mener de raskt føler seg bedre, og at havregryn effektivt lindrer ubehagelig etter solbrenthet.

Kjerringråd mot solbrenthet: Kald yogurt

kjerringråd mot solbrenthet - yogurt

Kald yogurt kan brukes til mer enn bare et forfriskende mellommåltid. Fukt en bomullsbit med iskald yogurt før du smører det på det solbrente området.

Drikk masse vann

solbrent drikk vann

Det siste trikset for å raskt bli bedre etter for mye sol er å drikke mye vann. Hvis du holder kroppen godt hydrert i de første 48 timene etter du ble brent vil huden leges raskere.