Siste

Fem personer sendt til sykehus - spiste paella med cannabis


Fem mennesker ble sendt til Doctor José Molina Orosa-sykehuset i Arrecife på Lanzarote forrige helg, etter at de skal ha spist paella som inneholdt cannabis.

Alle ble utskrevet mellom lørdag ettermiddag og søndag morgen, uten behov for videre behandling. En etterforskning har nå blitt satt i gang av helsemyndighetene på Lanzarote.

Teorien om hvordan spisegjestene skal ha fått i seg cannabis er at dette ble tilsatt paellaen de spiste når de deltok på et kurs i regi av en lokal bedrift.

Paellaen var bestilt fra en ekstern leverandør, og var en del av lunsjen som ble tilbudt til kursdeltakere.

Følte seg dårlige

I løpet av måltidet skal flere deltakere ha følt seg dårlige, noe som endte med at de ble sendt til sykehus med ambulanse, i følge en deltaker. Etter at matforgiftning ble utelukket ble maten testet for narkotika - og fikk utslag på cannabis.

Eieren av utestedet har nå stanset all matservering, og bedt helsemyndighetene utføre tester for å avgjøre hvor cannabisen kan ha kommet fra.

Eieren har insistert på at dette ikke kan ha skjedd som følge av han eller hans ansatte, og mener at en deltaker eller noen andre ved kurset må ha tilsatt cannabis i maten etter at den ble levert.