Flere evakueringer på La Palma –⁠ lavastrømmer truer nye områder

Mellom 700 - 800 innbyggere har nå fått beskjed om å evakuere på grunn av vulkanutbruddet. Fra før er rundt 6000 evakuert fra områdene rundt utbruddet. «


Beredskapsmyndighetene har besluttet å evakuere innbyggerne fra flere områder på La Palma som følge av vulkanutbruddet, melder den kanariske nødsentralen på Twitter.

Det er forventet at lavastrømmen skal bevege seg lenger mot nordvest, nærmere grensen for områder som allerede er evakuert.

Følg vulkanutbruddet direkte, døgnet rundt:

De nye evakueringene rammer mellom 700-800 innbyggere, som nå har fått beskjed om å forlate sine hjem innen klokken 19:00.

De innbyggerne som må forlate hjemmene sine uten eiendeler skal få lov til å hente disse i de kommende dagene, men da kun i følge med sikkerhetsmannskaper.

Myndighetene har også instruert folk om å forholde seg rolige, lukke dører og vinduer, stenge av vann, gass og elektriske apparater.

All dokumentasjon på personer og boliger samt medisiner, mobillader, lommelykt og klær for flere dager står også på lista.

Fra før er rundt 6000 personer evakuert på grunn av det pågående utbruddet.

Ifølge satelittprogrammet Copernicus har lavaen ødelagt 1323 boliger og bygninger til nå, og de glødende steinmassene har rammet et område på 5,7 kvadratkilometer.

Her lyner det fra vulkanen:

Utbruddet på La Palma har pågått siden 19. september på La Palma. Det påvirker ikke de andre Kanariøyene i noen nevneverdig grad, da avstandene er store mellom øyene.