Siste
OPPRØRSUTSTYR: Guardia Civil rykket ut til Porto Bello-hotellet med skjold og hjelp. Det ble gjort store ødeleggelser på hotellet.

Flere hendelser på migrantmottak denne uken


Tre migranter som til nå har bodd på hotell skadet seg selv på mandag, angivelig for å unngå å bli flyttet til Tenerife. Alle de tre ble behandlet av ambulansepersonell.

Den første hendelsen skjedde ved Nido del Águila-hotellet i Puerto Rico, og de to andre hendelsene samme kveld på et hotell i Amadores.

En av migrantene ble overført til et helsesenter i Maspalomas, og to til legevakten i Arguineguín i påvente av innleggelse ved Insular-sykehuset nord på øya.

I natt var det også en ny hendelse ved Porto Bello-hotellet der det bor mindreårige migranter. Fire personer ble pågrepet etter en politiaksjon som involverte både det lokale politiet og Guardia Civil.

Politiet rykket ut til stedet da flere av de som bor på hotellet startet bråk og utførte skader på hotellet. Det ble kastet møbler og gjenstander, inkludert en mikrobølgeovn, fra rommene på hotellet. Vinduer på hotellrommene skal også ha blitt knust i hendelsen.

Det var vektere på hotellet og annet personell på stedet som varslet politiet om hendelsen, skriver Canarias 7.