Siste
9. februar er verdens pizzadag! Illustrasjon: Envato Elements

Flere kanariske pizzarestauranter er blant Spanias beste


9. februar var det Verdens Pizzadag. Du visste ikke at det var en greie? Det er helt greit, for det visste ikke vi heller. Det var helt til vi fikk høre at flere av pizzarestaurantene på Kanariøyene er blant de aller beste i Spania.

Pizza har gått fra å være junk food til å bli en elsket rett med mange varianter. Og selv om pizza opprinnelig kommer fra Italia, har det ikke hindret hverken spanjoler, kanariere, amerikanere, eller til og med nordmenn fra å sette sitt preg på retten – hvis du er med på at vi kaller Grandis for pizza, da.

Så hvilke restauranter bør du satse på for en spennende kanarisk pizza? Dette er lista over pizzarestauranter på Kanariøyene som er blant Spanias aller beste.

Pizza Flash, Vecindario

Pizzabunn laget på kanarisk gofiomel med en blanding av kanariske oster og mozzarella, kombinert med palmehonning. Det er pizzaen som Carlo Truscelli vant 4. plass for i det spanske pizzamesterskapet i 2019. Pizza trenger åpenbart ikke å bare inneholde ost og skinke.

Pizza Flash driver Carlo sammen med sin sønn og kone i Calle Menéndez y Pelayo 20 i Vecindario.

I 2018 representerte han Spania i Pizzaverdensmesterskapet, der han ble kåret til 13. plass, og ikke minst: best i Spania.

Pizzeria Vivi 100% Italian, Corralejo

På Fuerteventura finner du selveste pizzaperlen som har vunnet pris fra Tripadvisor.

Selv om restauranten har en kanarisk servitør er teamet ellers helitaliensk. Her baker de pizza i en tradisjonell, vedfyrt ovn med typiske italienske ingredienser.

Pizzeria Peperone, Corralejo

På niende plass på den samme listen finner vi Pizzeria Peperone i samme by. Her satser de på innovative pizzaer, som for eksempel grønnsakspizza, eller løk og muggost.

Oro di Napoli, Los Cristianos

Denne restauranten er en gjenganger når matprisene skal deles ut. Ekte neopolitansk pizza med myk og luftig bunn har gjort Oro di Napoli til en del av lista over de 50 beste pizzarestaurantene i Europa «50 Top Pizza Europe», der restauranten for tiden ligger på en femteplass.

Il Segreto Di Pulcinella, Las Palmas de Gran Canaria

På sekstendeplass på Tripadvisor finner man Il Segreto Di Pulcinella i Las Palmas. Restauranten ligger i La Isleta, og eieren hevder stolt at du får autentisk neopolitansk pizza.

Ble du sulten på en pizza nå? Vi vet. Vi også!