Flotte nye rekreasjonsområder bygges i Arguineguín


Mogán kommune fortsetter sin innsats for å pusse opp kommunen. Nå står området mellom Barranco de Pino Seco for tur, og skal bli til et rekreasjonsområde som forbinder Las Marañuelas-stranda med den øvre delen av Arguineguín.

Det skal bygges flotte grøntområder, en egen sykkelsti og plattformer som forbinder de to sidene av ravinen. Det skal også bygges broer flere steder, og moderne utemøbler, treningsapparater og gatebelysning skal installeres.

Kommunen har også startet opp arbeidet for å utvikle nedslitte Calle Gara, som ligger i utkanten av byen, og målet er at hele Barranco Seco skal få et ansiktsløft og forbindels med stranda, skriver kommunen på sine nettsider.

Nesten 2,3 millioner euro

Prosjektet har fått et budsjett på 2 279 857 euro, hvor deler av dette kommer fra EUs regionale utviklingsfond og bærekraftprogrammet Feder.

Mogáns ordfører Onalia Bueno var nylig på omvisning i områdene som skal rehabiliteres sammen med andre lokalpolitikere.

– Å tilpasse hele Barranco de Pino Seco var et av målene vi satt. Vi ønsker å puste nytt liv inn i dette området slik at det kan nytes, og at vi knytter sammen området nærmest Las Marañuelas-stranda og øvre Arguineguín, forklarer rådmann for offentlige prosjekter, Ernesto Hernández i pressemeldingen fra kommunen.