Fly fra Gran Canaria til Norge omdirigert - mulig corona-smitte ombord


Et fly fra Gran Canaria til Trondheim ble i dag omdirigert til Oslo Lufthavn Gardermoen, da en passasjer ble alvorlig syk ombord. Kilder som Dagbladet har snakket med sier det er snakk om mulig coronasmitte ombord i flyet.

Avinor bekrefter overfor Dagbladet at et fly ble omdirigert til Gardermoen på grunn av et medisinsk tilfelle, men vil ikke uttale seg om hverken hvor flyet kom fra, hvor det skulle, eller mistankene om coronasmitte.

To personer i smittevernutstyr skal ha kommet ombord i flyet etter at det landet i Oslo, gitt den eldre passasjeren behandling med oksygen, og deretter ført vedkommende ut av flyet iført munnbind.

Ifølge kommuneoverlegen har passasjerene fått informasjon i form av en brosjyre, og blir deretter sendt videre til destinasjonen. Samtidig presiserer kommuneoverlegen at de ikke må i karantene - stikk i strid med de nye karantenereglene i Norge, som sier at alle som kommer fra land utenfor Norden skal rett i karantene.

Det må også passasjerene ombord i flyet fra Gran Canaria. 

Ifølge kilder som Dagbladet har snakket med har alle fått beskjed om at de må rett i karantene når de ankommer Trondheim.