Foto: Kader Kane

Flykapringsforsøk i Mauritania –⁠ ville til Las Palmas og videre til USA


Torsdag denne uken ble en ung mann pågrepet da han forsøkte å kapre et fly på Nouakchott Oumtounsy International Airport i Mauritania.

Det var det mauritanske nyhetsbyrået AMI som først omtalte saken.

Ville til Las Palmas

Mannen skal ifølge nettavisen Puertos928 ha ønsket å reise til Las Palmas og derfra videre til USA.

Han skal ha blandet seg med ansatte fra et selskap som opererer på flyplassen for å få tilgang til flyet fra Mauritania Airlines, skriver avisen.

Flyet fra produsenten Embraer blir brukt på innenriksruter.

Ingen passasjerer om bord

Inne på flyet skal han angivelig ha truet med å sette fyr på det, men det skal ikke ha vært noen passasjerer om bord da hendelsen fant sted.

Den mistenkte mannen skal ha hevdet å være en amerikansk statsborger, men viste seg senere å være fra Mauritania, skriver den franskspråklige utgaven av den libanesiske avisa Alakhbar.

Ønsket å dra til USA

Den unge mannen skal ifølge familiemedlemmer ha hatt et sterkt ønske om å dra til USA, noe han tidligere har forsøkt å gjøre i en båt.

Ifølge Alakhbar har han reist på kryss og tvers av Afrika i sitt forsøk på å finne en vei inn til USA, og «var besatt av USA etter å ha studert det engelske språk i flere år», ifølge familiemedlemmer som har uttalt seg.

Mannen ble pågrepet av politiet på flyplassen.

Flykapring i 2007

Den forrige flykapringen i Mauritania skjedde i februar 2007. Flykapreren truet mannskapet på en Boeing 737 fra Air Mauritania på en innenriksrute, før det landet for drivstoff i Dakhla i Vest-Sahara.

Deretter satt flyet kursen mot Gran Canaria, der kapreren ble pågrepet.