Flyktningbåt: en død og flere i kritisk tilstand etter overfarten


En båtflyktning mistet livet og ytterligere fem er i kritisk tilstand etter overfarten fra Afrika til Kanariøyene, bekrefter kilder i redningstjenesten overfor nyhetsbyrået Efe. Flere skal også ha hatt alvorlige helseproblemer som følge av nedkjøling og dehydrering.

Redningstjenesten dro i dag ut for å hjelpe en båt med 49 personer om bord rundt 60 kilometer sør for Gran Canaria. Syv av passasjerene ble sendt rett til sykehus med symptomer på nedkjøling. To personer var i kritisk tilstand og fem betegnes som alvorlige tilfeller.

Like før redningsaksjonen hadde det samme fartøyet hindret 33 personer fra å legge til land ved Pasito Blanco, kun 1 kilometer fra land. En av de 33 om bord i denne båten hadde allerede mistet livet når redningsmannskapene kom til stedet og tre var i kritisk tilstand.

124 flyktninger på fredag

Denne fredagen ankom til sammen 124 båtflyktninger og immigranter til Gran Canaria. Også i går ankom det mange, da 124 personer ble hentet i land på torsdag.

Den første båten ankom med 15 personer om bord og ble funnet 61 kilometer sør for øya. To personer fra denne båten ble sendt til sykehus med alvorlig dehydrering.

To andre båter ble oppdaget av radar fredag ettermiddag, og til sammen 27 immigranter ble hentet i land.

Over 6000 personer i år

Innenriksdepartementet har også kunngjort sin siste opptelling så langt i år. Frem til 30. september har det ankommet 6081 immigranter fordelt på 225 båter. Det er seks ganger flere enn i 2019.

Bare i september ankom 2148 immigranter til Kanariøyene fordelt på 89 båter.