TUNGT BEVÆPNET: Nasjonalt politi stod for vaktholdet i Arguineguín-leiren da Spanias inkluderings, sosial og innvandringsminister kom på inspeksjon. Foto: Bård Ove Myhr

Flyktningkrisen: mer enn 500 båtflyktninger i Arguineguín


På lørdag ankom ytterligere 199 båtflyktninger til Gran Canaria, og mange av disse har blitt sendt til den provisoriske teltleiren som er satt opp av Røde Kors ved havna i Arguineguín. Fra før var det 472 personer i denne leiren.

Her må de vente på svar fra PCR-prøvene for å bekrefte at de ikke er smittet av coronaviruset, før de kan sendes videre til andre fasiliteter.

2000 mennesker på femten dager

På fredag ankom 312 immigranter til Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura og på torsdag kom nesten like mange. Bare de siste femten dagene har over 2000 mennesker kommet i land.

– Vi har hatt en økning av immigranter de siste ukene som har vært overveldende, og vi må svare på dette, sa Torres i et intervju med TV-kanalen SER på torsdag.

Han krever nå hjelp fra Europa. 

– Det er absolutt umulig for oss. Vi er et solidarisk folk, men infrastrukturen vår er begrenset, la han til.

Den spanske star har allerede begynt å flytte en del av båtflyktningene over til fastlandet, men denne prosessen tar tid – og båtene kommer raskere enn mottaksapparatet klarer å finne plass til de.

Over 8000 så langt i år

Så langt i år har over 8000 immigranter fra Afrika ankommet Kanariøyene. Det er åtte ganger flere mennesker enn i samme periode i fjor, ifølge de siste tallene fra Innenriksdepartementet.

Rundt 2400 immigranter er nå innlosjert på coronastengte hoteller som en midlertidig løsning mens staten forsøker å finne egnede plasser.

Dette er flyktningkrisen

Over 1000 båtimmigranter på et døgn

Minner om flyktningkrisen i 2006 – nærmer seg 8000 immigranter i år

Spanias sosialminister besøkte flyktningleiren i Arguineguín

Vil sende båtflyktninger til falleferdige militær-brakker

Krever at militæret må innkvartere båtflyktningene

Stengte hoteller åpner dørene for båtflyktningene

11 flyktninger funnet døde ombord i båt sør for Gran Canaria

Flyktningkrisen: 365 dager, 357 dødsfall

Protestaksjon blokkerte for transport av flyktninger

Truer med å ta staten til retten etter flyktningkaos