Sosial, innvandrings og inkluderingsminister José Luis Escrivá og FNs høykommisær for flyktninger, Filippo Grandi. Foto: UNHCR

FN deler ut 20 000 tepper og 300 000 munnbind til migranter


FNs høykommisær for flyktninger UNHCR har levert 20 000 tepper og 300 000 munnbind til migranter på Kanariøyene. De har også sørget for tilgang på Internett i migrantleirene, ifølge sosial, innvandrings og inkluderingsdepartementet.

Nylig møtte minister José Luis Escrivá FNs høykommisær for flyktninger, Filippo Grandi, sammen med statssekretær Hana Jalloul og UNHCR sin representant i Spania, Sophie Muller.

Under møtet ble samarbeidet som har oppstått mellom de to institusjonene under migrantkrisen diskutert, og partene har signert en avtale om leveranser av nødvendig utstyr som regjeringen i Spania har bedt om fra FN.

Godt samarbeid

Escrivá og Grandi understreker begge at de har et godt samarbeid. Fra før har departementet og UNHCR samarbeidet om de 1100 flyktningene fra andre land som har blitt tatt hånd om av Spania.

I tiden som kommer vil Spania ta inn flere flyktninger som har fått innvilget internasjonal beskyttelse i Tyrkia, Jordan og Libanon, ifølge en kunngjøring fra departementet.

240 flyktninger er ventet å komme fra Tyrkia som en del av regjeringens samarbeid med FN.
Escrivá meddelte også til høykommisæren at Spania planlegger å styrke asylapparatet i landet for å kunne håndtere fremtidens asylbehov.