Slår listeria-alarm
Funnet i flere røkelaks-produkter i Spania.
Det spanske mattilsynet, AESAN, har sendt ut varsel om funn av Listeria-bakterier i flere merker av spansk røkelaks.
Ifølge mattilsynet er bakterien funnet i partier som starter med partinummer 30A4.
Disse partiene markedsføres under merkene Alepa, Distrialacant, Fajardo, Guillermo Fernandez, Hiperber, La Cuna del Salazón, Los Salaos, Pablo Campillo, Pertusa, Saez, Salazones Miguel Salinas, Samar, The Blueocean Seafood og Tora.
Produktene inkluderer røkelaks i pakker på 80g, 100g, 200g, 250g og 300g, røkelaks i olje på 150g, 900g og 3500g, ferdigskåret røkelaks på 1.2kg, 1kg, 700g, 600g, 500g og 400g, røkelaksfilet på 600g, og ferdigskåret marinert laks på 600g.
Disse produktene skal ha blitt distribuert i Andalucía, Castilla-La Mancha og Murcia-regionen, men det utelukkes ikke at produkter med mulig Listeria-smitte også er i salg i andre regioner.
Mattilsynet ber om at personer som har disse produktene hjemme, ikke spiser dem.
Har du inntatt noen av de berørte partiene og opplever symptomer som oppkast, diaré eller feber, oppfordres det til å oppsøke lege umiddelbart.