Siste

Forbyr bruk av ild og engangsgriller i fjellene og skogsområdene

Fra 1. juli er det høysesong for skogbrann på Gran Canaria. I perioden fra 1. juli til 30. september innføres en rekke restriksjoner. «


Fra 1. juli er det høysesong for skogbrann på Gran Canaria.

Fra denne datoen forbyr øyrådet all bruk av ild i fjellene og skogsområder på øya.

Restriksjonene gjelder frem til 30. september, men kan forlenges dersom værforholdene tilsier at det er nødvendig.

Engangsgrill forbudt

Dermed er det også forbudt å bruke engangsgrill i rekreasjonsområder og på campinger som driftes av øyrådet.

Det er fortsatt lov å bruke oppbygde grillplasser som er satt opp for dette, samt primus og bærbare gassovner som veier under 13 kilo. Disse må brukes innenfor oppmerkede områder.

Et forbud mot bråtebrann gjelder også fra denne datoen, samt bruk av fyrverkeri og alle andre aktiviteter som fører til ild, er forbudt i skogsområder.

Kan forby all grilling

Dersom øyrådet i tillegg erklærer ekstrem skogbrannfare, er alle former for ild forbudt i rekreasjonsområder, inkludert oppbygde grillområder, og fyrverkeri nærmere enn 400 meter fra skog.

Dette gjøres gjerne i forbindelse med hetebølger og lange perioder med tørke.

Bruk av maskiner

Også bruk av maskiner som genererer varme eller gnister, slik som motorsager, metallsag, sveiseutstyr og lignende, er forbudt dersom ekstrem skogbrannfare erklæres.

Miljøverndepartementet på Gran Canaria kan også stenge ned offentlige rekreasjonsområder helt eller delvis, dersom skogbrannfaren blir for stor.

Uaktsomhet bak mange branner

Øyrådet på Gran Canaria understreker i en pressemelding at de fleste skogbranner starter på grunn av uaktsomhet, og ber publikum utvise stor aktsomhet for å unngå at skogbranner bryter ut.