Siste
FORLENGES: Kanariøyenes president møtte sosial- og innvandringsminister José Luis Escrivá for å diskutere forlengelsen av ordningen for permitteringspenger. Foto: Gobierno de Canarias

Forlenger permitteringslønna frem til 31. januar


Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, har i dag hatt møte med Spanias sosial- og innvandringsminister José Luis Escrivá, for å diskutere forlengelsen av ordningen for permitteringspenger, ERTE.

Sammen med sosial- og innvandringsministeren har han møtt økonomi- og turistminister, fagforeninger og store aktører fra turismesektoren.

– I dag ble vi enige om å fornye ERTE til 31. januar, sa presidenten til pressen etter møtet.

Han forklarte at ordningen fornyes for å møte påvirkningene pandemien har hatt på turismesektoren.

– Jeg vil anerkjenne innsatsen til partene som har signert avtalen, fordi det er avgjørende at vi blir enige i slike vanskelige tider som vi opplever nå. Denne avtalen mellom så forskjellige parter lar oss opprettholde velferden på øygruppen, sa Torres på pressekonferansen i etterkant av møtet.

Også sosial- og innvandringsminister Escrivá var godt fornøyd med at partene kom til enighet, og kaller enigheten en inspirasjon for landet.

– Enigheten som har blitt nådd på et øy-nivå er en inspirasjon for hele landet på grunn av holdningen til alle involverte parter. I dag har jeg fått bekreftet det på dette møtet. Vi er absolutt klar over hvor unik Kanariøyene er. Det er den regionen som, sammen med Balearene, har blitt rammet hardest i aktivitetsnivået. Det krever en veldig annerledes og fokusert offentlig strategi, sa Escrivá.

Kan ikke garantere ny fornyelse

Selv om Escrivá ikke vil utelukke flere forlengelser av ERTE etter 31. januar er det ikke noe han utelukker. 

– Jeg har informert på møtet at selv om vi har tatt avgjørelsen om å forlenge frem til januar, betyr ikke det at den kan bli forlenget etter den datoen. Vi har justerte ERTE etter omstendighetene og utviklingen i pandemien på et internasjonalt nivå. Tiltakspakken vi har tatt i bruk, inkludert minstelønn, bidrar til å beskytte alle innbyggere som er påvirket av helsekrisen, sa ministeren.

Ministeren peker også på andre ordninger, slik som den såkalte «borgerlønnen». 

– I de kommende månedene, med de tiltakene vi har tatt, med minimumsinntekt og borgerlønn, skal vi nå flere kanariske husholdninger. Frem til oktober skal rundt 6000 husholdninger og mer enn 25 000 personer motta denne hjelpen,  vil bli utvidet i de kommende månedene, og som vil ha tilbakevirkende kraft fra juni, for å hjelpe familier i en vanskelig situasjon, sa Escrivá.

Sosial- og innvandringsministeren er for tiden på et tre dagers besøk på øygruppen. I dag besøkte han Tenerife, før han kommer til Gran Canaria i morgen og til slutt Fuerteventura på lørdag.