Første skoledag for elevene ved Den Norske Skole på Gran Canaria

Det var delte følelser da elever, lærere og foresatte skulle ta fatt på et nytt skoleår. «


Denne mandagen var det igjen tid for å pakke skolesekken og nesten 200 elever strømmet til ved skolestart.

For elever, lærere og foresatte ble det en spesiell start på året, etter at tidligere rektor, Benedikte Grongstad, ble funnet død i sin bolig onsdag 20. juli.

Ny rektor

På Facebook skriver skolen at styret har konstituert Kjartan Paulsen som rektor for skoleåret 2022/23. Han ble også presentert for elevene i dag.

– Det ble sagt noen ord. Det var jo hun som skulle stått her i dag. Så det var viktig at vi sa noe om det og det var en dag med både sorg og glede. Det var jo mange som gledet seg til å begynne på skolen igjen. Så det var nok mye delte følelser, forteller rektor Kjartan Paulsen til Canariavisen.

Lang fartstid

Paulsen har lang fartstid som lærer og rektor. Før han kom til Gran Canaria jobbet han som lærer i ti år, i rus- og psykiatri i fem år, som rektor i fem år og som fagansvarlig for skolene i Brønnøy de siste fem årene. Han har også blitt konstituert som opptakssjef for Brønnøy-skolene tidligere.

På den norske skolen går også den yngste datteren hans.

– Grunnen til at jeg havnet her er at jeg i flere år kunne tenkt meg å dra til et annet land, en annen kultur og kanskje lære meg litt språk. Jeg så at det var en ledig stilling som avdelingsleder på Den Norske Skolen, så jeg søkte på den og fikk svar rundt påsketider, sier Paulsen og fortsetter:

– Så ble det jo litt annerledes i og med at Benedikte døde. Da ble jeg spurt av styret om jeg kunne tenke meg å ta over i skoleåret som kommer.

Den nye rektoren ser frem til å ta fatt på jobben. Mest av alt gleder han seg til å bli kjent med ungene i klasserommet.

– Det blir spennende og jeg gleder meg til å ha noen timer også. Det er en stund siden jeg har vært i klasserommet nå, så jeg lengter litt tilbake dit. Så gleder jeg meg til å være sammen med ungene.

– Annerledes

Ann Cathrin El Allaoui har datteren Jamila (11) på Den Norske Skole, der hun har gått siden 1. klasse. I år begynner hun i 7. klasse. Før det gikk hun i den norske barnehagen – et privat tilbud som ikke lenger eksisterer.

Les også: Barn fra Den norske skolen samlet inn penger til barn i Ukraina

– Første skoledag ble litt annerledes enn vi hadde forventet oss. Vår kjære rektor, Benedikte, har gått bort. Vi hadde en liten minnestund for henne på begynnelsen av dagen, forteller hun til Canariavisen.

– Mange som kjente Benedikte syntes det var en merkelig og trist dag, men også en fin dag, siden vi fikk minnet henne sammen, fortsetter El Allaoui.

Elever, foresatte og lærere hadde minnestund for tidligere rektor, Benedikte Grongstad. Hun gikk bort i juli,

Foreldrene fikk være med

De to siste årene har det ikke foreldre og foresatte sluppet inn på skolen, som følge av pandemien. I år fikk de lov.

– Det var mulig for foreldrene å komme inn på skolen. Det er første gang på to år at vi kunne det på grunn av pandemien, så det var hyggelig, fortsetter El Allaoui.

Rektor var også fornøyd med oppmøtet.

– Nå er det jo ikke så strengt lenger med corona, så nå var patioen full av unger og voksne. Det var veldig koselig å få treffes fysisk igjen, sier han.

Jamila (11) og moren, Ann Cathrin El Allaoui. De to har blitt et fast innslag i våre Skolestart-saker her i Canariavisen. Foto: Privat