Fra 1. juli kan innbyggere melde seg på øyregjeringens ferielotteri

Øyregjeringen deler ut gavekort for til sammen 10 millioner euro, til bruk hos lokale overnattingssteder og reisebyråer. «


Fra 1. juli kan alle som er bosatt på Kanariøyene delta i øyregjeringens lotteri for feriegavekort.

Det skal deles ut 50 000 slike gavekort, som er ment å dekke opphold på hotell eller reiser på Kanariøyene.

Allerede har 80% av de hotellene og reisebyråene som holder åpent meldt seg på prosjektet, som har fått navnet «Somos Afortunados» (»Vi er heldige», journ.anm.).

På bare ti dager har 777 lokale selskaper på alle de åtte øyene meldt seg på kampanjen.

634 av disse er overnattingssteder og 143 er reisebyråer. Bedrifter som kvalifiserer kan fortsatt melde seg på frem til 1. desember.

200 euro hver

Gavekortene er på 200 euro hver, og kan brukes til å betale deler av ferieoppholdet for de som velger å ta ferien på Kanariøyene.

Målet er å stimulere den lokale økonomien og den kriserammede turistsektoren.

Det finnes to forskjellige typer gavekort man kan vinne: et for bruk på kanariske hoteller, og et for bruk hos kanariske reisebyråer.

For å dra nytte av gavekortet dersom man vinner, må reisen bestilles og gjennomføres før nyttår.

– Vi tror at kanarisk turisme bør og kan spille en viktig rolle i sommer, fordi det er et marked som gjenopprettes raskere enn andre, og fordi folk flest foretrekker nærliggende og trygge ferier, som et resultat av pandemien, sier turistminister Yaiza Castilla.

Turistdepartementet til Castilla har investert ti millioner euro i prosjektet, som altså går av stabelen 1. juli.

Slik melder du deg på

For å melde deg på lotteriet må du registrere deg på nettsiden øyregjeringen har opprettet, somosafortunados.com.

Påmelding kan gjøres fra klokken 12:00 den 1. juli, frem til 12. juli.

I skjemaet må du velge type gavekort du ønsker å vinne, samt fylle ut personlig informasjon. Kun de som er bosatt på Kanariøyene kan delta.

Du som deltar kan velge mellom et virtuelt kort, som du i så fall får innen kort tid hvis du vinner, eller et plastkort. Velger du sistnevnte kan du risikere å måtte vente i flere uker på kortet.

Listen over vinnere publiseres 15. juli, og kortet kan brukes så snart man mottar det.

Ikke gratis-ferie

For at kortet som er til bruk på hoteller skal kunne brukes, må man selv spytte inn minst 200 euro på ferieoppholdet.

Dermed blir ikke oppholdet gratis, men håpet er at gavekortene fører til lenger opphold, og derfor mer penger i kassa for både hoteller og lokale bedrifter som er avhengig av turister.

Gavekortet til bruk hos reisebyråer krever ikke at man bruker 200 euro selv i tillegg, men man må bestille minst fire netter i sommersesongen (fra juli til september) eller minst to netter fra oktober til desember.

Øyregjeringen har satt opp en telefonlinje på 828 008002 og e-post [email protected], der man kan ta kontakt hvis man har spørsmål.