DØDSTRUSLER: I videoen truer en lokal innbygger en ung migrant på livet mens han filmer.

Fremmedfrykt på Gran Canaria –⁠ her truer han en ung migrant på livet


Etter voldshendelsene  sør på Gran Canaria de siste dagene har grupperinger på meldingsappen WhatsApp begynt å snakke om angrep og trusler mot migranter.

En av brukerne har delt en video der han truer en migrant på livet mens han viser den unge migranten noe som sannsynligvis er en stor kniv han har i bilen sin.

Neste fredag planlegger en gruppe å dra til Maspalomas for å true migranter som er i området, og flere av deltakerne i chattegruppen har sendt lydklipp og videoer av at de oppfører seg truende med kniver.

Kan være straffbart

Kilder i politiet sier til La Provincia at de tar disse truslene på alvor, og at det er personer med en aggressiv holdning som er tidligere straffedømte.

De samme kildene påpeker at noen av videoene som har blitt delt i seg selv kan være straffbare, ettersom de viser trusler.

Truet ung migrant på livet

Spesielt en video har nå fått oppmerksomhet. Brukeren som delte videoen filmer seg selv mens han kjører sør på øya og truer en ung migrant som går langs veien. Før han truer migranten filmer han en stor kniv som han har i bilen.

– I morgen drar du, jeg dreper deg, i morgen drar du herfra, roper mannen fra bilvinduet.

– Fortell vennene dine at de skal komme seg vekk fra denne jævla øya, sier den truende mannen.

Når migranten får oversatt det som blir sagt forsøker han å roe gemyttene ved å si «Ok, ok», og den truende kanariske mannen svarer med å vise han noe utenfor bildet.

– Nei señor, nei, nei, svarer migranten raskt mens han trekker seg unna.