Siste

Full aksjon for å stoppe vold mot kvinner i Mogán

Mogán kommune skal avholde en rekke arrangementer mellom 15. - 25. november, for å markere den internasjonale dagen for avskaffelse av vold mot kvinner.


Kommunen har i anledning dagen hengt opp plakater med informasjon og bevisstgjørende budskap på flere steder. 

– Det er veldig viktig at vi fortsetter å synliggjøre vold mot kvinner, som er et sosialt folkehelseproblem. Hver dag blir kvinner drept av menn, sier likestillingsråd i kommunen, Minerva Oliva. 

Onsdag 15. november starter programmet med et foredrag holdt av fagfolkene ved tjenesten for forebygging og helhetlig omsorg for kvinner og mindreårige voldsofre. Dette vil avholdes på El Mocán kultursenter.

Onsdag 22. november vil VioGén-teamet til Guardia Civil holde foredrag om hvordan man handler og avdekker kjønnsbasert vold, fra 10 - 13 på Sunwing-hotellet i Arguineguín. Dette er åpent for alle som vil delta, men avholdes på spansk. 

Kommunen skal også avholde en minnestund for de 51 ofrene av familievold som har mistet livet så langt i år i Spania, skriver kommunen i en pressemelding. Offisielle tall fra det spanske likestillingsdepartementet, viser at 55 kvinner har blitt drept så langt i år. 

Det skal også leses opp et manifest for likestilling og bekjempelse av vold mot kvinner, med musikk fra ungdomskoret i Gran Canaria filharmoniske orkester, fredag 24. november kl. 18 på El Mocán kultursenter. 

Mogán kommune tilbyr også gratis buss for de som ønsker å delta på 25N-demonstrasjonen i Las Palmas de Gran Canaria. Avreise er klokken 10:30 ved siden av sosialbygget i Arguineguín (Calle Damasco 9).

Ønsker man å bli med på demonstrasjonen kan man melde seg på bussturen ved å ringe 928 15 88 00. Når du blir bedt om å taste inn nummeret til den du vil nå, kan du bruke 5142, 5147, 5134, eller 5144. Vær OBS på at de som regel bare snakker spansk. 

Om du eller noen du kjenner er utsatt for familievold kan du ringe telefon 016 gratis. Du kan også besøke denne siden for mer informasjon, som også er tilgjengelig på engelsk. 

Tjeneste for forebygging og omsorg for kvinner og mindreårige ofre for vold i Mogán: 928 58 85 71 / 918 15 88 00 (forlengelse 5101).