Søppelcontainere i Gáldar på Gran Canaria. Foto: Google Maps

Gáldar sier opp kontrakt for avfallshåndtering med Cazorla


Gáldar kommune har enstemmig besluttet at kontrakten for avfallshåndterinng i kommunen med Hermanos Santana Cazorla skal avsluttes. Avgjørelsen kom etter at Cazorla-gruppen ble slått konkurs av retten.

Kommunen har tidligere hatt problemer med tjenestene fra Cazorla-gruppen, som til slutt endte med at Cazorla måtte kompensere kommunen med 150 000 euro.

Selv om kommunen nå har besluttet å avslutte kontrakten må også konkursboet si seg enig i dette. Det håper kommunen de vil gjøre, ettersom selskapet selv ikke har råderett nå som det er konkurs.

Varer egentlig til 2023

Kontrakten mellom Gáldar kommune og Cazorla ble inngått i 2008 og hadde en verdi på 5,4 millioner euro med en varighet frem til 2023.

Kommunestyret har også gitt ordføreren mandat til å ta raske grep for å sikre at avfallshåndteringen blir utført som den skal i kommunen.

– Hvis selskapet på et tidspunkt slutter å samle inn avfall ser vi allerede på alternativer. Det er ikke enkelt, ettersom det er få selskaper som er spesialisert i denne sektoren, forklarer ordfører Teodoro Sosa.