Foto: Sjømannskirken

Gjenbruker usolgte vafler (og det er ikke 1. april enda)

– Bærekraftig vaffel, sier Sjømannskirken på Gran Canaria.

Publisert Sist oppdatert

Ja, du leste rett. Sjømannskirken på Gran Canaria satser nå på bærekraftige vafler, og det gjør de ved å gjenbruke usolgte vafler i ny vaffelrøre.

– Nå har kokken laget en bærekraftig vaffel, hvor vafler vi ikke har fått solgt brukes på nytt igjen, skriver de på Facebook.

Det som først kan høres litt merkelig ut, er egentlig en kreativ idé for å få ned matsvinnet.

Sjømannskirken på Gran Canaria serverer nemlig ikke få vafler i løpet av en sesong, og det er heller ikke så rart.

Kirka på Gran Canaria har nemlig vunnet det uhøytidelige vaffelmesterskapet som avholdes blant de ulike Sjømannskirkene flere ganger.

– Vi har tørket vaflene vi ikke har fått solgt og knust dem til mel. Dette melet brukes nå i ny vaffelrøre, skriver Sjømannskirken på Facebook.

Reaksjonene på tiltaket har stort sett vært positive, ut fra det Canariavisen kan lese i kommentarfeltet.

Så blir det spennende å se om Sjømannskirken på Gran Canaria stikker av med ny seier i «vaffel-VM» i år også.

En av hemmelighetene bak oppskriften på Gran Canaria er et hint av eple og kardemomme.

Det er kanskje den dårligst bevarte hemmeligheten i historien, for oppskriften ligger nemlig ute på Sjømannskirkens nettsider.

Nå inkluderer den altså også mel laget på ubrukte vafler.

Powered by Labrador CMS