Gjør du dette på stranda kan det føre til en klekkelig bot


De forskjellige strendene i Spania har en rekke regler du kanskje ikke var klar over. Gjør du disse tingene på stranda risikerer du bot.

Strandsesongen er i full gang, og ivrige turister og fastboende strømmer til strendene i hele Spania. Det betyr også at de lokale myndighetene er ute for å bøtelegge de som ikke følger lokale regler.

Og noen av disse lovene kan kanskje overaske deg. Reglene er selvsagt til for at alle skal trives på stranda, men langt fra alle er klar over disse lokale lovene, som gjelder på strender rundt i Spania. Enkelte av reglene har faktisk skapt litt av et kontrovers - slik som den første på lista.

Urinere i vannet

Denne loven gjelder i San Pedro del Pinatar i Spania. Sommeren 2017 ble en lov innført som fører til en klekkelig bot på hele 750 euro hvis du blir tatt for å urinere i vannet.

Denne bestemmelsen førte til irriterte badegjester og innbyggere. At det å ikke få lov til å urinere i vannet førte til så mye indignasjon får deg kanskje til å lure på hvor ofte sidemannen har «lettet på trykket» ved siden av deg i vannet?

Holde av plass med parasoll

Denne reglen er vanlig flere steder i Spania. Hvis du holder av en plass fra tidlig morgen med en parasoll kan du forvente deg opp mot 3000 euro i bot om du blir tatt. Håndklemafiaen får holde seg på hotellet, mener flere spanske kommuner.

Ballspill

Mange steder i Spania kan du forvente tilsnakk eller bot hvis du spiller ball på stranda. For mange er ballspill en selvfølge på stranda, men de som soler seg bak deg setter kanskje ikke like stor pris på en volleyball i hodet når de endelig har sovnet i sola.

Dyr på stranda

Det er også mange strender som forbyr dyr på stranda. Enkelte steder kan du faktisk få en bot på over 700 euro hvis du går tur med din firbente venn i strandsonen. Dette varierer selvsagt fra sted til sted, og heldigvis er det ofte skiltet godt hvis det er forbudt med dyr.

Nudisme

Kanskje ikke så overraskende er det vanligvis et forbud mot å være naken på stranda. Mange steder, inkludert Gran Canaria, har egne soner for de som ønsker å «slippe snoppen løs» i sanden. Gran Canaria sin mest kjente nudiststrand finner du i Maspalomas.