Gjør du dette på stranda kan det føre til en klekkelig bot

av | 03.08.2019

De forskjellige strendene i Spania har en rekke regler du kanskje ikke var klar over. Gjør du disse tingene på stranda risikerer du bot.

Strandsesongen er i full gang, og ivrige turister og fastboende strømmer til strendene i hele Spania. Det betyr også at de lokale myndighetene er ute for å bøtelegge de som ikke følger lokale regler.

Og noen av disse lovene kan kanskje overaske deg. Reglene er selvsagt til for at alle skal trives på stranda, men langt fra alle er klar over disse lokale lovene, som gjelder på strender rundt i Spania. Enkelte av reglene har faktisk skapt litt av et kontrovers – slik som den første på lista.

Urinere i vannet

Denne loven gjelder i San Pedro del Pinatar i Spania. Sommeren 2017 ble en lov innført som fører til en klekkelig bot på hele 750 euro hvis du blir tatt for å urinere i vannet.

Denne bestemmelsen førte til irriterte badegjester og innbyggere. At det å ikke få lov til å urinere i vannet førte til så mye indignasjon får deg kanskje til å lure på hvor ofte sidemannen har «lettet på trykket» ved siden av deg i vannet?

Holde av plass med parasoll

Denne reglen er vanlig flere steder i Spania. Hvis du holder av en plass fra tidlig morgen med en parasoll kan du forvente deg opp mot 3000 euro i bot om du blir tatt. Håndklemafiaen får holde seg på hotellet, mener flere spanske kommuner.

Ballspill

Mange steder i Spania kan du forvente tilsnakk eller bot hvis du spiller ball på stranda. For mange er ballspill en selvfølge på stranda, men de som soler seg bak deg setter kanskje ikke like stor pris på en volleyball i hodet når de endelig har sovnet i sola.

Dyr på stranda

Det er også mange strender som forbyr dyr på stranda. Enkelte steder kan du faktisk få en bot på over 700 euro hvis du går tur med din firbente venn i strandsonen. Dette varierer selvsagt fra sted til sted, og heldigvis er det ofte skiltet godt hvis det er forbudt med dyr.

Nudisme

Kanskje ikke så overraskende er det vanligvis et forbud mot å være naken på stranda. Mange steder, inkludert Gran Canaria, har egne soner for de som ønsker å «slippe snoppen løs» i sanden. Gran Canaria sin mest kjente nudiststrand finner du i Maspalomas.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Ber innbyggerne delta i bærekraftsplan

Ber innbyggerne delta i bærekraftsplan

Mogán kommune gjennomfører for tiden en undersøkelse blant innbyggere og bedriftseiere for å høre hva de mener om turistsektoren i kommunen. Målet er at Mogán skal forbedre tilbudet til turister gjennom bærekraft og mangfold innen turistsektoren. Kommunen ønsker at...

753 smittede blant reisende fra Spania til Kanariøyene

753 smittede blant reisende fra Spania til Kanariøyene

Helsedepartementet på Kanariøyene har oppdaget 753 smittetilfeller hos reisende som har dratt fra Spania til øygruppen siden 18. desember. 87% av de 342 794 som ankom Kanariøyene fra Spania med fly og båt hadde en negativ coronaprøve. Blant de som tok en test...

Lanserer flerspråklig rådgivertjeneste for kriminalitetsofre

Lanserer flerspråklig rådgivertjeneste for kriminalitetsofre

Regjeringen på Kanariøyene lanserer en ny digital tjeneste for å tilby assistanse til ofre for kriminalitet på øygruppen. Dette skal spesielt rettes mot kvinner og barn som er ofre for familievold eller overgrep, og andre sårbare personer. Talsmann for øyregjeringen...

Mann (65) døde etter fallulykke i Valleseco

Mann (65) døde etter fallulykke i Valleseco

En 65 år gammel mann døde på fredag etter en fallulykke i Zumacal-ravinen i Valleseco på Gran Canaria.  Mannens to år gamle barnebarn ble også skadet i ulykken, og er sendt til sykehus med mindre hodeskader. Nødsentralen fikk melding om ulykken klokken 19:15. Årsaken...

Flere varetektsfengslet etter bråk i migrantleir

Flere varetektsfengslet etter bråk i migrantleir

På onsdag ble fem migranter pågrepet etter bråket i Las Raices-leiren tidligere denne uken. Totalt ble ni personer identifisert av politiet på onsdag. Nå har politiet pågrepet og varetektsfengslet ytterligere fire personer som angivelig var involvert i de voldelige...

Tente på bil rett utenfor politistasjon i Las Palmas

Tente på bil rett utenfor politistasjon i Las Palmas

Guardia Civil og det nasjonale politiet pågrep en 27-åring på tirsdag, mistenkt for å ha satt fyr på en bil ved San José-legekontoret i Las Palmas. En av parkeringsplassens nærmeste naboer er Guardia Civil sitt hovedkvarter på Gran Canaria. Mann med bærepose Hendelsen...