Policia Local i Las Palmas er stadig ute for å patruljere gatene. De er på jakt etter de som bryter smittevernreglene. Foto: Policia Local

Gran Canaria forblir i nivå 3 –⁠ strammer inn før karnevalet


På torsdag kunngjorde regjeringen på Kanariøyene oppdaterte tiltak for å begrense smittespredningen på øygruppen. Spesielt fokus er på å hindre ulovlige fester og samlinger som følge av karnevalsfeiringen, og Gran Canaria forblir derfor i nivå 3, mens Lanzarote fortsetter i nivå 4.

Endringene i tiltakene trer i kraft fra midnatt på fredag og gjelder frem til midnatt 22. februar.

Fuerteventura og El Hierro fortsetter i nivå 2, og La Palma i nivå 1.

Tenerife har derimot sett en meget positiv utvikling i smittesituasjonen de siste ukene. Derfor er det besluttet at øya går fra nivå 2 til nivå 1. Det innebærer at tiltakene blir mindre strenge på Tenerife.

Det gjøres likevel en del endringer i forbindelse med karnevalet, som normalt ville blitt feiret på Kanariøyene på denne tiden av året.

Portforbud på alle øyene

Fra 12. - 22. februar innføres et portforbud fra klokken 22:00 - 06:00 på alle øyene, inkludert de som er i nivå 1.

I tillegg reduseres det på antallet personer som kan møtes dersom de ikke bor sammen.

I nivå 1 og 2 kan kun 6 personer som ikke bor sammen møtes. I nivå 3 kan kun 4 personer møtes.

I nivå 4 som gjelder på Lanzarote kan kun 2 personer møtes, f.eks. på en restaurant. Tidligere var det mulig å møtes inntil 4 personer på utesteder på Lanzarote, men bare 2 utenom dette.

I tillegg innfører øyregjeringen spesifikke tiltak for å hindre festing: alle former for fest, festivaler eller lignende arrangementer totalforbys, og utestedene må stenge innen klokken 22 på hotellene også.