Foto: Policia Canaria

Gran Canaria oppfyller kriterier for mer gjenåpning


Denne torsdagen skal øyregjeringen på Kanariøyene vurdere smittetiltakene, slik de gjør hver torsdag. Hvilke tiltak som til enhver tid gjelder er avhengig av en rekke fastsatte indikatorer, slik som antallet innlagte med Covid-19 og smittetrykket.

Med tall fra tirsdag denne uken er flere indikatorer nede på middels eller lav risiko, noe som gjør at Gran Canaria med sin positive utvikling kan gå til nivå 1.

Det eneste som holder igjen denne muligheten nå er antallet innlagte med Covid-19 på intensivavdeling. 11,11% av de brukte sengene på intensivavdelingene er i bruk av coronapasienter.

Gran Canaria har tre kriterier på middels risiko, tre på lav risiko og to på minimal risiko.

Fra før av er La Gomera, La Palma, El Hierro og Fuerteventura på nivå 1.

Gran Canaria har et smittetrykk på 50,61 tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene. Dette er lavere enn på Fuerteventura, som er på nivå 1, og godt under gjennomsnittet på øygruppen, som er 79,41.

På Gran Canaria er smittetrykket blant de over 65 år også lavere enn på La Palma, som er i nivå 1. Gran Canaria har 21,86 smittetilfeller per 100 000 innbyggere over 65 år, som også er under gjennnomsnittet på øygruppen.

Øygruppen har også en lav andel positive prøver og havner her på fjerdeplass, etter El Hierro, La Gomera og La Palma.

77,17% av smitten har vært sporbar på Gran Canaria, som er noe lavere enn på Tenerife, Fuerteventura og La Palma.

Lanzarote har derimot kriterier som nå er oppe i høy risiko, og da spesielt smittetrykket de siste 14 dagene som nå er oppe i 190,61 tilfeller per 100 000 innbyggere.