Foto: Wikimedia Commons

Gratis buss, men ikke for alle

Turister og de som bare tar bussen av og til må fortsatt betale full pris.


Fra 1. januar 2023 blir bussene gratis på Gran Canaria, men bare for de som bruker den jevnlig og har et av bonuskortene. 

Øyregjeringen har foreløpig ikke sagt noe om detaljene rundt dette, men skal du få tilgang på gratisbuss må du altså ta bussen et bestemt antall ganger per måned. 

Dermed gjelder ikke dette for alle med busskort, slik man først antok. Kortene som gjør det mulig å kjøre gratis buss fra nyttår skal være ungdomskortet Wawa Joven, residentkortet Residente Canario, og pensjonistkortet Bono Oro. 

For de som bare bruker bussene av og til gjelder vanlige priser. Også turister må fortsette å betale for buss. 

Nettopp dette var også tema da øyrådene og øyregjeringen møttes på torsdag for å diskutere og koordinere overgangen til gratis buss. 

Og selv med disse begrensningene blir prislappen høy. Ifølge La Provincia må øyrådet på Gran Canaria inn med rundt 60 millioner euro mer enn før, basert på beregnet antall passasjerer. 

Det er forventet at antallet passasjerer vil øke med rundt to millioner per år etter nyttår. 

I tillegg til kostnadene for drift av en slik ordning må det også flere busser på veien. Det er ventet at man vil trenge rundt 130 nye busser og 300 nye sjåfører for å dekke behovet. 

Bussmangel er allerede et problem i dag, etter at de samme busskortene fikk halv pris. Spesielt gjelder dette i rushtiden.

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.