Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseGratis ombooking hos flere turoperatører på grunn av coronaviruset

av | 11.03.2020

Saken fortsetter under annonsen.


To av de største turoperatørene på det skandinaviske markedet lanserer løsninger for at kunder skal kunne booke om og endre på reisene sine på grunn av coronaviruset. Både TUI og Ving har nå lansert sine kampanjer, som har som mål å betrygge kundene.

I en pressemelding skriver turoperatøren og reisegiganten TUI at de nå tilbyr gratis ombooking på alle nye sommer- og høstbestillinger. Reiseselskapet har fått mange henvendelser fra kunder som frykter coronaviruset, og dermed avventer sin feriebestillingg.

For å berolige kundene sine har nå TUI gått ut med tilbud om gratis ombooking på disse bestillingene, slik at folk kan endre planene dersom situasjonen på reisemålet eller i hjemlandet skulle tilsi at dette er nødvendig.

– Avventende

– Nordmenn vil reise på ferie, og trafikktallene våre viser at interessen er høy. Likevel er man naturlig nok avventende da man ikke vet hvordan koronaviruset vil påvirke en eventuell sommerferie. Vi tilbyr derfor fri ombooking på reiser i sommer- og høstsesongen, sier kommunikasjonsansvarligg i TUI, Nora Aspengren. 

Nye reisebestillinger gjort fra og med 10. mars med avgang mellom 1. april og 31. oktober vil få fri ombooking inntil 14 dager før avreiseDet betyr at man kan bytte destinasjon, hotell eller avreisetidspunkt uten ekstra omkostninger dersom man ønsker det. Ordningen gjelder kun pakkereiser med charterfly og det kan gjøres én endring per bestilling.

Saken fortsetter under annonsen.


I tillegg til justerte regler for endring av reisen så oppfordrer TUI alle sine kunder til å følge med på myndighetenes anbefalinger.  

Ving med lignende tilbud

Også Ving har lansert et lignende tilbud for å berolige sine kunder.

«Trygghetspakken» som nå er lansert av Ving gjelder for alle som bestiller en charterreise med avreise frem til 31. oktober. Også her gjelder tilbudet kun for nye bestillinger.

– Dette betyr at vi nå kan tilby mer trygghet til de kundene som går og lurer på om de skal bestille en ferie i vår eller sommer. Trygghetspakken gir blant annet fri avbestilling eller endring av reisen, fram til 30 dager før avreise. Vi gir også kundene en heldekkende reiseforsikring som ekstra beskyttelse, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

I sin pressemelding skriver Ving at reiseforsikringen gir refusjon fra første krone, inkludert erstatning for tapte feriedager og en ny reise hvis du blir syk mer enn halvparten av tiden. Man kan også endre reisen så mange ganger man vil frem til 30 dager før avreise. Dersom du blir utsatt for karantene før avreise får du refusjon hvis du har legeattest. Dersom du blir utsatt for karantene i utlandet dekker Ving kostnadene for hotell, nye flybilletter, og ekstra kostnader for mat.

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...