Gressbrann i Mogán – under kontroll

Select Page

Gressbrann i Mogán – under kontroll

Mannskapene fikk raskt kontroll på brannen. Det er høy skogbrannfare på Gran Canaria som følge av en hetebølge med temperaturer på opp mot 39 grader.

VIDEO: Cabildo de Gran Canaria

Av Leo Lunde
Publisert 10. juni 2021 kl. 23:13

Av Leo Lunde
Publisert 10. juni 2021 kl. 23:13

En gressbrann som brøt ut nær Mulato-demningen i Mogán kommune på Gran Canaria denne torsdagen er under kontroll. Brannen har rammet et område på 3-4 hektar, skriver øyrådet på Twitter.

For tiden er det høy skogbrannfare på Gran Canaria som følge av meget høye temperaturer. Denne torsdagen ble det målt hele 39 grader i Tasarte, vest på Gran Canaria.

Brannen ble stabilisert i 18:50-tiden, bare to timer etter at den brøt ut. Klokken 19:51 meldte øyrådet at brannen var under kontroll på Twitter.

Brannvesenet og sivilforsvaret har jobbet utover kvelden for å stoppe spredningen, sammen med to helikoptre som jobbet fra luften.

Ifølge en pressemelding fra øyrådet brøt brannen ut i et område med vanskelig fremkommelighet, men at den takket være innsatsen fra luften ble stabilisert raskt.

Det er fortsatt noen varme områder i øvre del av brannområdet som ikke er under kontroll, og mannskapene fortsetter å jobbe gjennom natten.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse
Annonse