Siste
Illustrasjon: Envato Elements

Gribbefond banker på døren hos kanarisk turistsektor


I jula kunne en hel del hoteller holde åpent takket være lokale gjester og noen få turister. Nå som ferien er ser det nok en gang mørkt ut for hotellene, som aldri har hatt så få gjester. I neste uke ser det ut til å stoppe fullstendig opp. Det er nesten ingen bestillinger, og tallene er verre enn i november 2020.

Etter at kravet om PCR-testing førte til et skred av avbestillinger har også prisene på øygruppen falt.

Nå tror Hotell- og turistentreprenørforeningen FEHT at flere vil måtte stenge dørene. 

Vi har det verre enn i november og desember. Vi må fortsette å ligge i dvale mens vi taper penger, sier José María Mañaricúa som er president i organisasjonen.

Hotellkjeden Riu har allerede kunngjort at de stenger 11 av sine hoteller. Dermed har kjeden bare syv hoteller i drift på Kanariøyene. De andre kjedene vil trolig følge etter.

Takket være forlengelsen av ordningen for permitteringslønn får mange ansatte fremdeles penger på konto. ERTE-ordningen er forlenget frem til mai, men utbetaler ikke full lønn. Mange faller også utenfor ordningen, og spesielt de med midlertidige kontrakter har blitt rammet.

Annonse:
 

Gribbefond banker på døren

Ryktene om at gribbefond nå står i kø for å kjøpe opp restene av kanarisk turistindustri mener Mañaricúa er overdrevet. Likevel ser man at små familiehoteller allerede ligger ute for salg på Kanariøyene, skriver avisen Canarias 7.

Et gribbefond er et selskap som spesialiserer seg på å kjøpe opp risikabel gjeld til lav pris, for deretter å kreve full tilbakebetaling.

Kilder i sektoren likevel bekreftet overfor Canarias 7 at gribbefond allerede er på øyene, og at de ser etter gode kjøp. Det eneste som har stoppet de så langt er prisene, som er høyere enn de hadde forventet, skriver avisen.

Hvis turistsektoren ikke kommer seg på bena snart kan det likevel skje at enkelte store hotelleiere må kaste inn håndkleet. Da står utenlandske oppkjøpere klare.