Grunnlovsretten stopper hurtigprøver på Kanariøyene

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Annonse

Grunnlovsretten i Spania har enstemmig vedtatt at Kanariøyene ikke har myndighet til å tillate antigenprøver for reisende til øygruppen, så lenge dette strider mot det nasjonale kravet om PCR-prøver.

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, har lenge kjempet for at antigenprøver skal godkjennes, men har nå fått klar beskjed fra Grunnlovsretten at han ikke har denne myndigheten.

Dermed ugyldiggjør retten dekretet utstedet av kanariske myndigheter, som lot reisende komme til Kanariøyene med en hurtigprøve. Staten godkjenner kun PCR, PMA og LAMP-prøver ved innreise til Spania.

Grunnlovsretten mener spesifikt at det er en konflikt mellom flere av paragrafene i det kanariske dekretet og det nasjonale.

Annonse

Canariavisen har den siste tiden rådet alle sine lesere om å forholde seg til nasjonal lovgivning, ettersom det har vært knyttet stor usikkerhet til Torres sitt dekret om hurtigprøver, også dersom de skal reise til Kanariøyene.

Det innebærer at man må ta en PCR, PMA eller LAMP-prøve tidligst 72 timer før man lander i Spania, dersom man reiser fra et av risikoområdene i listen under. I tillegg er man pålagt å fylle ut et helseskjema før innreise i appen Spain Travel Health.

Denne listen oppdateres hver 15. dag.

[table id=13]

Add New Playlist