Siste

Gruppevoldtekt i Puerto Rico –⁠ fire pågrepet


Guardia Civil pågrep fire personer på søndag, mistenkt for gruppevoldtekt av en 37 år gammel kvinne i turistbyen Puerto Rico på Gran Canaria.

Ifølge kilder som Canariavisen har snakket med som kjenner offeret er kvinnen av nordisk opprinnelse. Dette bekrefter også Canarias 7.

Kvinnen skal ikke være fastboende på øya, ifølge våre kilder.

Forrige fredag

Voldtekten skal ha skjedd forrige fredag, da kvinnen gikk gjennom en park, skriver La Provincia.

I en tidligere sak skriver den samme avisen at offeret selv tok kontakt med en gruppe migranter for å høre hvordan det gikk med de, men kilder som Canariavisen har snakket med hevder dette ikke stemmer, og at hun kun hilste på migrantene da hun gikk forbi.

Den samme avisen skriver at en er mistenkt for selve voldtekten, mens de tre andre er mistenkt for å ha hjulpet til.

Våre kilder bekrefter at kvinnen anmeldte saken på søndag, og at hun deretter ble undersøkt av medisinsk personell i samråd med Guardia Civil.

Guardia Civil identifiserte de fire mistenkte basert på kvinnens beskrivelse av gjerningspersonene, og alle ble dermed pågrepet på søndag.

Utvist fra mottak

De fire migrantene skal tidligere ha vært innlosjert på migrantmottak i turistkommunene San Bartolomé de Tirajana og Mogán, men var blitt utvist fra mottakene, ifølge La Provincia.

En av de mistenkte skal også ha blitt pågrepet tidligere for en lignende hendelse fra før, skriver Canarias 7.

De fire mistenkte skal møte for retten onsdag 3. februar, ifølge La Provincia.

Ifølge El Diario er saken fremdeles under etterforskning, og politiet jobber for å hente inn nødvendig informasjon før de mistenkte skal møte for retten.

Rettelser i saken (2. mars 2021, 17:06)

La Provincia skrev av kvinnen selv tok kontakt med en liten gruppe migranter i parken. Kilder som Canariavisen selv har snakket med hevder denne versjonen ikke stemmer, og dette er derfor presisert i saken.

La Provincia, som var vår kilde i saken skrev også at kvinnen var irsk og 36 år gammel. Våre kilder sier imidlertid at kvinnen er av nordisk opprinnelse og 37 år gammel.

Den samme avisen skriver også at kvinnen oppsøkte helsesenter i etterkant, og det er presisert at dette skal ha skjedd på søndag da hendelsen ble anmeldt.