ARKIVFOTO: En Guardia Civil-bil. Foto: Outisnn, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Guardia Civil sender forsterkninger til Mogán


Fagforeningen for Guardia Civil-agenter AUGC kunngjorde i dag på sosiale nettverk at agenter nå overføres fra Tenerife til Gran Canaria for å forsterke sikkerheten i Mogán kommune.

Reservestyrker har også tidligere blitt utplassert på Gran Canaria som følge av voldshendelser og sikkerhetsutfordringer knyttet til migrantkrisen på øygruppen.

Nå returnerer sikkerhetsstyrkene til Gran Canaria for å støtte det lokale politiet i Mogán, som den siste tiden har hatt problemer med hærverk, bråk og vold på migrantmottak – i hovedsak på hoteller hvor det bor enslige mindreårige migranter.

Redde naboer

Innbyggere Canariavisen har snakket med i nærheten av et slikt mottak i Puerto Rico har etterlyst mer politi i området, og sier de føler seg utrygge på grunn av situasjonen.

Til tross for den økende utryggheten innbyggere i turistområder som Puerto Rico nå føler, har regjeringsdelegaten på Kanariøyene slått tilbake mot påstander om økt utrygghet.

Kriminaliteten har gått ned

Pestana påpekte under en pressekonferanse 4. februar at kriminaliteten har gått ned i 2020. Han advarte også mot spredningen av falske nyheter i sosiale medier.

– Vi har sett videoer fra Italia, videoer fra andre tidsrom som er to år gamle, og som ikke tilsvarer virkeligheten vi opplever på Kanariøyene, sa regjeringsdelegaten.

Under pressekonferansen var også sjefen for politiet på Kanariøyene, Rafael Martínez, tilstede.

– Det er ingen nøytralitet mot fremmedfrykt. I situasjoner som dette, i moralske kriser, når noen insisterer på å nedgradere våre verdier, er ikke nøytralitet mot de som fremmer hat mot det som er annerledes, mot de som kommer fra utsiden, de fattige, nok. Det er ikke verdiene til vårt land eller grunnlov, sa Pestana under pressekonferansen.

Les også: 

Mottakshotellet er ramponert: – Jeg er redd, sier nabo